Servei d'acompanyament a les persones grans que pateixen soledat i aïllament

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

El servei té com a finalitat pal·liar la situació de soledat no desitjada i l'aïllament social de les persones grans que viuen a Barcelona mitjançant l'acompanyament emocional per part de persones voluntàries.

Els beneficiaris directes son les persones de més de 65 anys que viuen a Barcelona, que pateixen soledat no desitjada i aïllament social, i amb manca de recursos econòmics.

L'objectiu és fer front al sentiment de soledat i aïllament social que pateixen les persones grans a través de l'acompanyament emocional del voluntariat i de les activitats i actes de socialització de les entitats que ofereixen el servei.

Aquest servei disposa de tres modalitats:

  • Acompanyament a domicili: Un voluntari visita a la persona gran al seu domicili, centre residencial, centre de dia, etc. un cop a la setmana, durant aproximadament dues hores. Aquesta vinculació serà de per vida amb l'objectiu de prestar suport afectiu i alleugerir la situació d'aïllament de la persona gran.
  • Acompanyaments esporàdics: suport per fer gestions de diferent mena fora del domicili (visites o proves mèdiques, gestions,..) Un cop donada d'alta en el servei, quan la persona gran necessiti ser acompanyada haurà de trucar amb set dies d'antelació a l'entitat. Aquesta li buscarà el voluntari i li confirmarà l'acompanyament.
  • Suport emocional a través de trucades setmanals: el servei el presten voluntaris i va dirigit a les persones ateses de l'entitat. Acompanyament emocional a través de les trucades telefòniques.

El serveis d'acompanyaments es fan amb voluntaris i és gratuït. Els voluntaris no assumeixen tasques assistencials com són les compres, higiene, preparació d'àpats, neteges...

El servei l'ofereixen dos entitats, Amics de la Gent Gran i Avismón, però es pot accedir a través de la derivació dels Centres de Serveis Socials de l'Ajuntament de Barcelona, prèvia valoració de la situació d'idoneïtat per accedir al servei per part dels equips de professionals municipals.

Per sol·licitar aquesta valoració, cal demanar cita prèvia al telèfon de Serveis Socials 900922357 i que us adreceu al Centre de Serveis Socials que us correspongui per domicili.