Viatjar per créixer

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

L’Ajuntament posa en marxa el programa "Viatjar per créixer" per facilitar als usuaris de la Targeta Rosa Gratuïta tot un paquet d’activitats específiques per a ells relacionades amb el turisme. L’objectiu és promoure que la gent gran més vulnerable tingui l’opció de viatjar, i que ho faci de manera sostenible, segura i saludable.

Entre les activitats que s’impulsaran, es preveu des de conferències i xerrades fins a tallers de turisme sostenible o recomanacions per organitzar els viatges.

Aquest programa lúdic té com a objectiu crear una comunitat estable interessada en la temàtica dels viatges.

La iniciativa és l’extensió de l’actual campanya “Viatges per a la gent gran” amb la qual l’Ajuntament subvenciona des de fa més de 25 anys els viatges de l’Imserso fins a 2.000 usuaris de la Targeta Rosa Gratuïta, de manera que només n’han de pagar un percentatge reduït.

 

Viatges per a la gent gran 2019-2020

L’Ajuntament de Barcelona, mitjançant l’Àrea de Drets Socials, subvenciona 2.000 places dels viatges organitzats per l’Imserso a les persones grans amb Targeta Rosa Gratuïta. Aquests viatges estan condicionats a la realització del Programa de Turisme de l’Imserso. Això suposa que els preus, les destinacions i la durada dels viatges es poden veure afectats.

Requisits i condicions:

Les condicions generals són a la pàgina web de l’Imserso.

Per rebre la subvenció municipal per participar en els viatges de l’Imserso, és imprescindible:

 • Estar empadronada a Barcelona
 • Tenir Targeta Rosa Gratuïta
 • Complir un dels requisits que l’IMSERSO demana:
  • Ser pensionista de jubilació del Sistema Públic de Pensions.
  • Ser pensionista de viudetat amb edat igual o superior a 55 anys.
  • Ser pensionista per altres conceptes o perceptor de prestacions o subsidis de desocupació. En tots aquests casos cal tenir una edat igual o superior a 60 anys.
  • Ser titular o beneficiària del sistema de la Seguretat Social amb edat igual o superior a 65 anys.

Si es vol viatjar amb acompanyant:

 • Es pot viatjar amb una altra persona empadronada al mateix domicili que compleixi els requisits de l' Imserso. Per tant, no se li exigeix tenir la Targeta Rosa.
 • Si es vol viatjar amb els fills i filles amb discapacitat, cal adjuntar el certificat del grau de discapacitat (mínim 45%) al moment de fer la sol·licitud. 

Tots els sol·licitants i acompanyants han de valdre’s per si mateixos i no patir alteracions de conducta que dificultin la convivència als hotels.

 

Temporada 2019-2020

Inscripcions a les oficines d’atenció ciutadana (OAC).

Del 16 al 31 de maig de 2019

Modalitats de viatges subvencionats per l’Ajuntament de Barcelona:

 • Estades de 8, 10 o 15 dies en zones costaneres de la Mediterrània: Andalusia, Catalunya, Múrcia i la Comunitat Valenciana.
 • Viatges de 8, 10 o 15 dies a les illes Balears.
 • Viatges de 8, 10 o 15 dies a les illes Canàries. Els viatges de 15 dies es poden fer a dues illes.
 • Viatges culturals de 7 dies per conèixer la història i l’art d’Espanya.
 • Turisme de natura de 5 dies amb rutes per paisatges pintorescos.

Per agilitzar el tràmit es recomana demanar cita prèvia:

Dates:

Període de presentació de sol·licituds: Del 16 al 31 de maig de 2019 a les oficines d’atenció ciutadana (OAC). Caldrà emplenar i signar un formulari/sol·licitud que s’entregarà al registre de les OAC.

A l’octubre, totes les persones admeses per viatjar amb subvenció rebran una carta amb el dia i l’hora que han d’anar a l’agència de viatges per fer la reserva i escollir el viatge. També rebran una carta de notificació les persones no admeses i les que queden en llista d’espera.

Les citacions a l’agència s’inicien a l’octubre-novembre.

Les persones en llista d’espera poden ocupar les places vacants, si n’hi ha, i l’agència de viatges les citarà aproximadament al mes de desembre. Si no volen esperar a ser citades, poden renunciar a la subvenció i participar en la campanya estatal sense ajut municipal. Aquestes dues opcions no són compatibles.

Els viatges es faran durant el primer semestre de 2020.

Preus:

El preu total dels viatges el decideix l’Imserso i oscil·len entre els 100 i els 360 euros segons els dies d’estada i les destinacions. La subvenció municipal d’aquesta temporada 2019-2020 serà del 40% del preu total del viatge.

Es considera temporada baixa el mes de gener per als viatges a la costa mediterrània i a les Balears, amb uns preus inferiors a la resta de torns.

Els preus inclouen:

 • El viatge d’anada i tornada.
 • L’allotjament amb pensió completa i en habitació doble per compartir; l’habitació individual està subjecta a la disponibilitat de cada hotel i s’ha d’abonar un suplement per nit que varia segons les destinacions.
 • Servei mèdic complementari de la Seguretat Social en l’hotel, excepte en els viatges culturals i al turisme de natura.
 • Pòlissa col·lectiva d’assegurança.
 • Programa d’animació a totes les destinacions, excepte en els viatges culturals i en el turisme de natura.