Comunicat del CAGG per garantir el dret de vot de les persones grans que viuen en residències

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

04/02/2021 - 17:44

CAGG. El Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona, reunit en Comissió Permanent, emet aquest posicionament per tal que es garanteixi i es faciliti l'exercici efectiu del dret de vot de totes les persones en centres residencials que el vulguin exercir.

El Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona, reunit en Comissió Permanent, emet aquest posicionament per tal que es garanteixi i es faciliti l'exercici efectiu del dret de vot de totes les persones en centres residencials que el vulguin exercir.

La Comissió Permanent del Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona ha debatut i aprovat, en sessió de 3 de febrer de 2021, el comunicat adjunt, per demanar que, davant la situació actual, es garanteixi l’exercici efectiu del dret de vot de totes les persones grans que el vulguin exercir, també d’aquelles que viuen en residències, de forma segura i eliminant barreres que ho puguin dificultar.

Per fer-ho, i davant la negativa a portar a les residències a través de Correus la documentació necessària per a que les persones residents puguin exercir-hi el seu vot, es demana revertir aquesta decisió, o bé augmentar o ampliar els mecanismes que facin possible una solució equivalent que les permeti exercir aquest dret de forma fàcil, segura i lliure.

El Consell espera, per tant, que s’apliquin totes les mesures possibles per tal que cap persona que vulgui votar es quedi sense fer-ho per la situació sanitària, i/o per les dificultats i els terminis per dur a terme els procediments de sol·licitud de vot per correu o de delegació d’aquesta.