El Fòrum de Barcelona

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

Soc_blogger. 1997, l’inici del ambiciós projecte “Fòrum Internacional de les Cultures”

Barcelona té una tradició centenària en organitzacions de grans esdeveniments internacionals: l’Exposició Universal 1888, la de 1929 i Els Jocs Olímpics 1992, per la qual cosa en 1997 un ambiciós projecte es va començar a gestionar, es tractava del Fòrum Internacional de les Cultures que va permetre transformar l’antic “camp de la Bota” en un recinte en el qual avui hi trobem el museu blau, el centre de convencions internacional (CCIB), una esplanada per grans concerts i on la problemàtica depuradora del Besòs fou transformada en una moderna infraestructura, exemple de sostenibilitat i es creà, també, un nou port.

El passeig marítim juntament amb la prolongació de l’Avinguda  Diagonal inclou cinc grans àrees: La plaça: una extensa esplanada, Edifici Fòrum: icona d’arquitectura contemporània de Barcelona, un triangle equilàter de cent vuitanta metres de costat, el Centre de Convencions: seu de congressos internacionals, El Parc dels Auditoris: la Zona de Banys i el port, flanquejat d’una banda per una impressionant pèrgola fotovoltaica de 3.700m , i el Parc de la Pau.

Amb el nom de Fòrum Internacional de les Cultures i sota tres eixos; Desenvolupament sostenible, Diversitat cultural i les condicions per a la pau, es va dissenyar un nou esdeveniment que principalment va tenir lloc al recinte Fòrum, des del 9 de maig fins al 26 de setembre, acompanyat de diversos actes de Barcelona i arreu de Catalunya.
El recinte fou també la seu del, Fòrum Diàlegs, de les grans exposicions i de nombrosos espectacles. Tot en les millors condicions d’accessibilitat preferent per a les persones amb discapacitat.

Al soterrani de l’edifici blau hi trobem l’auditori, que es fa servir per a grans actes i connecta amb el CCIB per acollir les grans reunions de professionals.

Seguint per l’esplanada ens impacta la fotovoltaica, que alimenta a la depuradora que tenim sota la plaça.

Des de la fotovoltaica veiem l’entrada al port que acull un gran nombre de vaixells i ens permet pujar a una “golondrina” que ens porta fins al monument de Colon.

La gran esplanada es tanca regularment per oferir els grans concerts que Barcelona
Organitza regularment.

Finalment, a la sortida veiem que el recinte Fòrum a més a més de donar a la diagonal la sortida al mar, ha sigut un pol d’atracció de grans empreses i actualment acull el campus Besos de la UPC, amb la nova escola d’enginyeria industrial de Barcelona, seu dels departaments tecnològicament més avançats.

 

Aquesta noticia ha estat elaborada pels participants del programa soc_blogger.

Soc_blogger és un programa de periodisme ciutadà que té com a objectiu principal formar a les persones grans de Barcelona per tal que participin activament a les xarxes socials municipals (Facebook) i al blog del web municipal de la Gent Gran creant contingut interessant per altres persones grans de la ciutat.