El repte de l’envelliment, nova temàtica de la revista ‘Barcelona societat’

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

17/09/2020 - 13:20

Serveis Socials. La publicació ofereix una mirada sobre els desafiaments que suposa l’envelliment de la ciutat i les diverses actuacions municipals per afrontar-los

La publicació ofereix una mirada sobre els desafiaments que suposa l’envelliment de la ciutat i les diverses actuacions municipals per afrontar-los

L’envelliment de la població és un dels reptes principals que la societat ha d’entomar. A Barcelona, una de cada cinc persones té més de 65 anys i, segons les previsions, abans d’acabar la dècada del 2030, el 25% de la població superarà aquesta edat. L’habitatge, la mobilitat, les cures, la soledat i la participació social són alguns dels desafiaments que suposa aquesta realitat i que analitza en detall el número 25 de la revista Barcelona Societat.

La publicació ofereix una mirada àmplia i diversa sobre aquesta “revolució de la longevitat”, tot presentant i discutint alguns dels debats i de les problemàtiques més destacades que aquesta suscita. També inclou algunes reflexions i anàlisis sobre el que s’està fent, com es fa i què s’hauria de fer des de les ciutats i l’àmbit metropolità. En aquest sentit, l’Ajuntament de Barcelona va aprovar el 2018 l’Estratègia sobre canvi demogràfic i envelliment, per donar resposta a aquest gran repte des d’un nou enfocament.

El monogràfic recull sis experiències innovadores que s’estan duent a terme a la ciutat de Barcelona: el programa “Baixem al carrer“, per millorar la situació de les persones aïllades per barreres arquitectòniques; VinclesBCN, que utilitza la tecnologia per lluitar contra la soledat; Radars, que aborda la solitud de manera comunitària; les superilles socials; l’experiència d’envellir en comunitat de Can 70; i l’Escola de Salut i Envelliment Actiu del Casc Antic.

La revista Barcelona Societat està editada per l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona. Va néixer l’any 1993 amb l’objectiu de ser un instrument de difusió dels estudis i investigacions socials relacionats directament amb la ciutat, al servei d’aquells i aquelles professionals que es dediquen a les polítiques de benestar i igualtat social.