La GRAN pantalla! Festival Internacional de Cinema de la Gent Gran de Barcelona

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

Gent gran. El nou certamen cultural tindrà lloc del 6 al 9 de juny, de forma gratuïta, als Cinemes Girona.

Barcelona acollirà, del 6 al 9 de juny de 2019, La Gran Pantalla, el Festival Internacional de Cinema de la Gent Gran, un certamen cultural gratuït que tindrà lloc als Cinemes Girona. Aquest festival vol oferir un espai per a la gent gran de la ciutat, i alhora, convertir-se en un lloc de trobada cinematogràfica intergeneracional que permeti desmuntar els prejudicis i estereotips sobre les persones grans.

La Gran Pantalla és una idea original d’El Parlante, amb el suport econòmic de l’Ajuntament de Barcelona, que inclourà una mostra internacional de llargmetratges i una secció competitiva internacional de curtmetratges.

La pel·lícula inaugural serà Muchos hijos, un mono y un castillo, el llargmetratge documental de Gustavo Salmerón guanyador del Goya a la Millor Pel·lícula Documental 2108. El film que tancarà aquesta edició és Visages, Villages (Cares i llocs), el darrer documental de l’Agnès Varda.

A la Secció Oficial de llargmetratges, es mostraran pel·lícules de ficció i de gènere documental que narren històries protagonitzades per persones grans i aporten una nova mirada sobre la vellesa. Són produccions de Colòmbia, Japó, Mèxic i Alemanya. La Secció Oficial de Curtmetratges està formada per les 16 pel·lícules seleccionades d’entre les més de 200 que s’han rebut en aquesta convocatòria i que competiran en la categoria de Premi al Millor Curtmetratge La Gran Pantalla, Menció Especial del Jurat (si escau) i Premi del Públic.

Al Cinefòrum es projectaran pel·lícules acompanyades d’un col·loqui amb convidades i convidats del món de la cultura i de l’àmbit social, amb els quals, conjuntament amb el públic, es dissertarà sobre temàtiques de gran interès i poc visibilitzades. En aquesta edició de La Gran Pantalla es faran dos col·loquis: “Gent gran LGTBIQ+” i “gent gran i feminismes”.

El festival és gratuït, amb aforament limitat. Les entrades es poden reservar al web del festival.

Més informació