L'OMIC impulsa sessions informatives d'educació financera per a persones grans a tots els districtes de Barcelona

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

29/09/2022 - 10:19

EDUCACIÓ FINANCERA. Les sessions, que seran presencials i gratuïtes, informaran les persones grans i el seu entorn proper sobre els drets que tenen com a persones consumidores, de quina manera poden exercir-los i qui et pot orientar si volen posar una reclamació.

Coincidint amb el Dia Internacional de les Persones Grans (1 d'octubre) i el Dia Mundial de l'Educació Financera (3 d'octubre), l'Oficina Municipal d'Informació a les Persones Consumidores (OMIC) i el Departament de Promoció de la Gent Gran de l'Ajuntament de Barcelona enceten un programa de deu sessions informatives d'Educació Financera per a persones grans i el seu entorn proper.

Amb el títol Educació financera per no deixar ningú enrere, les sessions se centraran a divulgar els drets de les persones consumidores i explicar de quina manera es pot reclamar i fer valer els drets en cas de tenir problemes amb les entitats financeres i com des de l’OMIC i les entitats de defensa de les persones consumidores poden respondre a les consultes i gestionar les reclamacions. Alhora, es donaran consells de prevenció per evitar possibles estafes. 

Es realitzaran entre el 4 i el 25 d’octubre en diferents equipaments municipals ubicats a tots els districtes de la ciutat i s’impartiran amb la col·laboració de les associacions de defensa dels drets de consum especialitzades en temes financers AICEC-ADICAE i ASUFIN, així com el Consell Assessor de la Gent Gran. Ja pots consultar el calendari complet amb totes les sessions. Són presencials, gratuïtes i tenen una durada aproximada d’una hora. Les persones grans hi poden assistir acompanyades d’altres persones del seu entorn de confiança. 

Concretament, les sessions d’educació financera tractaran els següents temes: 

  • Què són les relacions de consum i en quins àmbits es donen.
  • Quins són els drets que tenen les persones consumidores.
  • Quines obligacions tenen els serveis d’atenció a les persones consumidores de les entitats financeres i bancàries. 
  • Informació i consells de prevenció relacionats amb productes financers com les targetes, les comissions, els fons d’inversió garantits, les rendes vitalícies, les assegurances, els préstecs personals, les hipoteques inverses i el sobreendeutament, entre altres. 
  • Informació sobre la banca en línia i recomanacions preventives davant de pràctiques com les visites a domicili, els missatges al mòbil i les estafes.
  • On adreçar-se en cas de voler fer una consulta i com presentar una reclamació. 

Per a qualsevol dubte sobre les sessions informatives d’educació financera, es pot trucar al telèfon d’atenció 93 402 32 74, de dilluns a divendres, de 10 h a 13 h. 

Altres sessions informatives de l’OMIC

Més enllà de les sessions informatives d’educació financera per a persones grans i el seu entorn proper, l’OMIC de l’Ajuntament de Barcelona organitza al llarg de l’any en diversos equipaments de la ciutat altres jornades adreçades a tot tipus de col·lectius i sobre temes variats vinculats amb el consum. Per sol·licitar una sessió informativa, es pot fer des d’aquest enllaç.