“Val”, massa sovint una expressió d´aprovació que amaga molt marge de millora

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

Soc_blogger. Amb lupa i microscopi analitzem els hàbits de la ciutadania que representen una mala praxis.

La primera imatge no va costar de trobar-la, com havíem arribat en metro, vam veure que en un espai per asseure quatre persones, una d´elles sobrepassava el seu seient i les altres tres s’havien d’encongir. Tot seguit en pujar amb l´ascensor cap a la superfície, una persona amb mobilitat restringida d’havia d’esperar el proper, ja que s´havia omplert i no havia pogut entrar.

Vianants que travessen en vermell i s´atropellen uns amb altres sense aixecar la vista del mòbil, un paper es llença a terra just a tocar d´una paperera, bicicletes que no van pel seu carril…

El comportament de les masses dins un model de societat global, dóna un resultat final en funció dels individus, i aquests s’emmirallen els uns als altres per la mateixa inèrcia del dia a dia. Si llences una cigarreta a un lloc brut que n´hi ha ple, la imatge es dilueix i queda desapercebuda en l´anonimat, si pel contrari la mateixa acció és en un entorn net, molt probablement te’n abstindràs, ja que quedaria reflectida la teva empremta. Qui ha fet aquest fotoreportatge sap que no és cap model i no pretén donar lliçons a ningú, més aviat seria una autocrítica i un punt de reflexió, per viure en societat cal que “jo”, tingui en compte unes elementals normes de civisme, per anar bastint un millor demà per “tots”.

 

Aquesta noticia ha estat elaborada pels participants del programa soc_blogger.

Soc_blogger és un programa de periodisme ciutadà que té com a objectiu principal formar a les persones grans de Barcelona per tal que participin activament a les xarxes socials municipals (Facebook) i al blog del web municipal de la Gent Gran creant contingut interessant per altres persones grans de la ciutat.