Busques pis? Apunta't al Cicle d'activitats i assessorament sobre l'habitatge a Barcelona - PLA JOVE
16950
post-template-default,single,single-post,postid-16950,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Busques pis? Apunta’t al Cicle d’activitats i assessorament sobre l’habitatge a Barcelona

Busques pis? Apunta’t al Cicle d’activitats i assessorament sobre l’habitatge a Barcelona

S’obren les inscripcions a la 4a edició del cicle que anualment organitza l’Assessoria d’Habitatge compartit del Departament de Joventut i els Punts infoJOVE de la ciutat. Enguany, sota el nom “Busques pis? Activitats i assessorament sobre l’habitatge a Barcelona”.

Totes les activitats seran gratuïtes i amb inscripció prèvia a través del formulari en línia.

La iniciativa presentarà les següents propostes, del 18 de setembre al 8 d’octubre*:

— “MARKET PLACE” DE PISOS PER COMPARTIR
A l‘Espai Jove La Fontana. El 18 de setembre, de 18 a 20h

Trobada de persones que ofereixen habitacions a Barcelona i joves que en busquen. Moderat per l’Assessoria d’Habitatge compartit per a joves, l’acte et donarà l’oportunitat de conèixer altres joves per compartir pis i rebre consell legal sobre el contracte de lloguer i qualsevol pregunta que tinguis al respecte.

— ALTERNATIVES D’HABITATGE: LES COOPERATIVES I LA MASOVERIA URBANA
Al Centre Cultural Casa Orlandai. Nova data: El 17 d’octubre, de 19 a 20h (excepcionalment, per reservar plaça en aquesta activitat, cal enviar un correu a informaciojoves@casasagnier.net)

Sessió en que podràs parlar amb membres de La DinamoLa Mula i Cooperativa de viviendas, que t’explicaran com funcionen i quins requisits demanen per formar part de les seves entitats. Durant l’activitat es mostraran vies alternatives d’accés a l’habitatge com la cessió d’ús.

— DESMUNTANT LES FACTURES DEL GAS I L’ELECTRICITAT
A la Plaça Rovira i Trias. El 21 de setembre, de 18.30 a 20h 

Taller a càrrec de La Fàbrica del Sol en què podràs desxifrar els conceptes que apareixen en les teves factures: entén què estàs pagant i com reduir l’import optimitzant el contracte de subministrament. Porta les teves factures de llum i gas i resol els teus dubtes!

— QUE NO ET PRENGUIN EL PÈL AMB EL CONTRACTE DE LLOGUER
A la Casa del Mig – Parc de l’Espanya Industrial. El 26 de setembre, de 17 a 19h

Xerrada informativa en què, de la mà de l’Assessoria d’Habitatge compartit per a joves, aprendràs a llegir un contracte de lloguer i detectar possibles clàusules abusives. Saps el què has de tenir en compte per no enganxar-te els dits? Vine i t’ho expliquem!

— PASSA, PASSA, QUE VEURÀS EL PISET!
A la Casa del Mig – Parc de l’Espanya Industrial. El 26 de setembre, de 17 a 19h
A la Plaça Comas. El 27 de setembre, de 17 a 19h
A la Plaça Àngel Pestanya. El 2 d’octubre, de 17 a 19h
Al Casal de Joves Girapells. El 3 d’octubre, de 17 a 19h

Exposició itinerant que et convida a visitar diferents estances d’un habitatge. En el recorregut, aprendràs els aspectes que cal revisar abans de signar un contracte de lloguer, els recursos i les eines que faciliten una bona convivència, i com pots aconseguir viure de manera més eficient i sostenible.

— JOVE EXTUTELAT BUSCA PIS
Al Casal de Joves Palau Alòs (nova ubicació!). El 2 d’octubre, de 18 a 20h

Fes-te amb totes les eines i recursos per a la recerca d’habitació i la compartició d’habitatge, programes d’habitatge adreçats a joves tutelats i extutelats. Activitat a càrrec de l’Assessoria d’Habitatge compartit per a joves, la FEPA – Federació d’Entitats amb Projectes i Pisos Assistits, i la UJEC – Unió de Joves Extutelats de Catalunya.

— ACCÉS A L’HABITATGE PÚBLIC DE BARCELONA
A l’Espai Jove Garcilaso. El 3 d’octubre, de 17.30 a 20h

Sessió en què el Consorci de l’Habitatge de Barcelona donarà les claus per accedir a les futures promocions d’habitatge públic de Barcelona a través del Registre de Sol·licitants de Protecció Oficial.

— EXPERIÈNCIES D’HABITATGES ALTERNATIUS
Al Casal de Joves Can Ricart. El 4 d’octubre, de 18.30 a 20h

Taula rodona d’experiències alternatives en habitatge, amb la participació de diferents entitats i serveis de la ciutat, entre les quals es comptarà amb Sostre Cívic i La Mula.

— DE QUÈ EM FAIG EL “TUPPER” DEMÀ?
Al Centre Cívic Vil·la Urània. El 5 d’octubre, de 18 a 20.30h

Taller pràctic en què aprendràs a organitzar-te i a estalviar temps a la cuina a l’hora de preparar “tuppers” nutritius, deliciosos i adaptats als teus gustos! Amb Lemon’s Secret.

— VINE A CONÈIXER ELS APROP (ALLOTJAMENTS DE PROXIMITAT PROVISIONALS)
A l‘Espai Jove La Fontana. El 8 d’octubre, de 18 a 20h

Xerrada sobre el projecte d’Allotjaments de Proximitat Provisionals (APROP), un nou model d’allotjaments de construcció ràpida, sostenible i de qualitat dissenyat per combatre l’exclusió residencial. A càrrec del Consorci de l’Habitatge de Barcelona i de l’Oficina de l’Habitatge de Gràcia.

* La programació és susceptible de canvis. Qualsevol modificació s’anunciarà en aquesta mateixa notícia.

 

L’accés a l’habitatge és un dels problemes més greus que pateixen els i les joves en el seu procés d’emancipació, provocat per l’elevat preu dels lloguers i la greu competència que exerceix el turisme sobre la disponibilitat dels pisos. El Pla d’Adolescència i Joventut 2017-2021 inclou diverses mesures per tal de fer front a aquesta situació. Amb la celebració d’aquest cicle d’habitatge i el “Market Place” es vol donar resposta doncs a aquestes demandes, més concretament dins de l’àmbit d’habitatge trobem la mesura 60 que fa referencia a la creació i promoció d’activitats i jornades per tal de fomentar, facilitar i donar suport a l’accés dels joves a l’habitatge