Les cases d’oficis de Barcelona Activa, un valor segur per al jovent que busca feina - PLA JOVE
17046
post-template-default,single,single-post,postid-17046,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Les cases d’oficis de Barcelona Activa, un valor segur per al jovent que busca feina

Les cases d’oficis de Barcelona Activa, un valor segur per al jovent que busca feina

Un any més s’ha demostrat que les cases d’oficis de Barcelona Activa són una garantia per trobar feina en la seva especialització (en un 53% dels casos) o, almenys, per tornar al sistema educatiu (en un 17% dels casos). Pel que fa a la Casa d’Oficis de l’Espectacle en Viu, el percentatge d’inserció és d’un 65,2%; en la de Barris Sostenibles, d’un 52%, i en la de Barris Digitals, del 39,1%.

Pel que fa als i les joves que tornen a estudiar, la Casa d’Oficis de Barris Digitals en té el percentatge més elevat, un 26%, ja que el sector de la digitalització ofereix moltes possibilitats de futur si s’adquireixen més coneixements.

Durant tot un any, les persones de menys de 25 anys que s’inscriuen al programa reben una formació professionalitzadora i fan pràctiques en empreses de diferents sectors.

L’experiència de treballar en sectors emergents

La llum, el so i el vídeo són elements que formen part del món de l’espectacle. Les persones que busquen un lloc en aquest sector poden trobar en la Casa d’Oficis especialitats com tècnic/a en luminotècnia, assistent/a de producció i regidoria i tècnic/a en so i de vídeo. Posteriorment poden posar a prova els seus coneixements en la preparació d’actes musicals de la ciutat com, per exemple, a les Festes de la Mercè.

L’interès del jovent per temes de sostenibilitat obre les portes a especialitzar-se com a agent forestal, ecojardiner/a, informador/a ambiental i auxiliar en floristeria. Les decoracions florals del Sónard’enguany les van fer estudiants de la Casa d’Oficis de Barris Sostenibles.

Darrerament, la Casa d’Oficis de Barris Digitals treballa amb eines tecnològiques que permeten desenvolupar diferents projectes d’animació en 2D i 3D, disseny gràfic, impressió en 3D i tècniques modernes d’UX.

Dedicar el temps a allò que més t’agrada

Les cases d’oficis són una de les mesures destinades a incentivar que les persones joves trobin feines que els agradin. Majoritàriament es tracta de joves en atur que combinen els mesos de formació, amb una beca, i sis mesos d’experiència pràctica, que inclou un contracte de formació i un sou del 75% del salari mínim professional.

El Pla per al foment de l’ocupació juvenil de l’Ajuntament de Barcelona recull una vuitantena d’actuacions destinades al jovent, com ara el foment de STEM, la nova Escola Municipal de Segones Oportunitats i xarxes de mentoria i d’orientació professionals.