Descobreix l'estalvi i els drets energètics al Punt infoJOVE Paral·lel! - PLA JOVE
17052
post-template-default,single,single-post,postid-17052,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Descobreix l’estalvi i els drets energètics al Punt infoJOVE Paral·lel!

Descobreix l’estalvi i els drets energètics al Punt infoJOVE Paral·lel!

Estalviar energia a casa nostra és important, no només per a la nostra butxaca, sinó també per al medi ambient. Serà essencial doncs, tenir en compte quin és el nostre consum energètic per tal de saber què podem fer per optimitzar-lo.

És per això que, després de les vacances, s’organitza una xerrada sobre estalvi energètic a casa que tindrà lloc al Punt infoJOVE Paral.lel.

Les nostres factures d’aigua, gas i llum seran un bon punt  de partida; observant-les bé, podrem saber quin és el nostre consum, els conceptes fixes que tenim contractats i els impostos energètics que paguem.

A banda de controlar les factures, a  casa, si ens acostumem a fer petites coses de manera periòdica podem arribar a estalviar energia i contribuir amb el planeta. Fer un ús raonable de les fonts d’energia de llum, aigua  i gas, et permetrà disminuir, no tant sols la factura, sinó també l’impacte negatiu en el medi ambient.

La sessió tractarà una sèrie de consells. Per exemple, si estem al bany i a la cuina, tindrem cura de l’aigua…

  • Tancarem l’aixeta mentre ens ensabonem.
  • Instal·larem un difusor per reduir la sortida d’aigua.
  • Ficarem dues ampolles d’aigua a la cisterna, per estalviar aigua.
  • No utilitzarem el vàter com a paperera.
  • Evitarem que les aixetes degotin quan no estan sent utilitzades.

A la resta de la casa, aïllarem portes i finestres i ens ajudarem de cortines i catifes per conservar la temperatura. També procurarem…

  • Apagar els electrodomèstics en “stant-by” (estat de repòs).
  • Substituir les bombetes per “leds” o bombetes de baix consum.
  • Mantenir correctament els radiadors perquè escalfin bé.
  • Apagar els llums quan no els necessitem.

A banda d’aquests petits trucs per estalviar i optimitzar energia també és important saber que des de l’any 2015 existeix una llei que regula els nostres drets energètics i el  denominat bo social.

Quins són aquests drets i com demanar les ajudes previstes per evitar talls energètics seran aspectes que tractarem al CIAJ el proper dia 1 d’octubre a les 18h. La xerrada la portarà a terme el Punt d’Assessorament Energètic de l’Eixample.

Pots inscriure’t trucant prèviament al Punt infoJOVE Paral·lel (934 422 934). L’entrada és gratuïta.