T'inquieta el teu futur laboral i acadèmic? "No estàs sola!" - PLA JOVE
16951
post-template-default,single,single-post,postid-16951,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

T’inquieta el teu futur laboral i acadèmic? “No estàs sola!”

T’inquieta el teu futur laboral i acadèmic? “No estàs sola!”

W.H. (29 anys, L’Hospitalet de Llobregat) t’anima a deixar la por i els neguits enrere, amb el suport de professionals juvenils de l’àmbit acadèmic i laboral. Llegeix la carta que t’envia… de ben segur t’hi pots sentir identificat/ada:

“Fa gairebé un any que vaig acabar la carrera de Sociologia. Treballava, estudiava i tenia un projecte d’empresa que portava anys esforçant-me per fer-lo realitat, però vaig decidir donar-lo per inviable i, abans, millorar el que sabia que em fallava: aprendre a gestionar equips i, sobretot, seleccionar les persones adequades amb qui treballar.

Així que em vaig apuntar a un postgrau semipresencial de Recursos Humans, però els mesos passaven i sentia que no arribava el meu objectiu. Em sentia decebuda, i cada vegada més desorientada i encallada

Per fi vaig decidir activar-me; ‘No puc seguir amb aquesta actitud!’. No sabia molt bé què havia de fer: enviava el meu CV a totes les ofertes de treball de forma indiscriminada, anava a totes les activitats possibles per a joves emprenedors… però seguia amb aquesta desagradable sensació. Per a mi no tenia sentit el camí que seguia, no aconseguia entrevistes…

Un dia més, planificant una setmana sense cap sentit, anava a desistir quan, per casualitat, vaig veure que existia el servei de Coaching laboral per a joves. No em quedava molta esperança, però havia d’intentar-ho. ‘No em puc permetre seguir així, prova a veure què tal!’, em vaig dir…

Em sentia fatal per com em vaig descarrilar, em feia vergonya parlar de la meva trajectòria dels últims mesos… però la primera sessió de coachingva ser reveladora i, a més, no érem tants com pensava (vam començar només 6 participants).

Les activitats van ser divertides, d’autoconeixement i autoexploració… Compartir amb totes meva situació i adonar-me que no és un fracàs sinó que és una fase que moltes estem vivint i que cadascuna la viu tan intensament que ens ofusquem. Amb les sessions vaig anar ‘desenredant-me’ i, el més important, vaig deixar de sentir-me sola.

L’últim dia del coaching vaig tenir una sessió personalitzada que em va permetre definir quins són les meves capacitats forts i les febles, centrar-me i definir les activitats a què apuntar-me (així em vaig curar de la meva ‘sessionitis’: anar de sessió en sessió informativa, sense un objectiu clar). A més, em van donar diverses eines per millorar el meu currículum i la carta de presentació.

Per exemple, em va orientar i aconsellar que anés a un dels Punts infoJOVE de Barcelona (no els coneixia!). Allà vaig demanar hora amb l’Assessoria laboral per a joves on vaig acabar de definir els meus objectius i de millorar el meu currículum, i, sobretot, vaig aprendre que no he de tancar-me a noves experiències: s’ha d’obrir el ventall de possibilitats, però sense perdre l’objectiu de vista.

Després de la primera assessoria, i amb la informació que em van facilitar, vaig entrar a un curs del SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) que complementa el meu postgrau a la perfecció.

Així és com he arribat a sentir-me satisfeta amb el que estic fent, a nivell professional i acadèmic. Tinc dues entrevistes previstes, una amb una important empresa del sector de moda (per a mi aconseguir les entrevistes ja és un èxit!).

La meva història amb els serveis de Coaching i Assessoria laboral per a joves de l’Ajuntament de Barcelona m’han fet recuperar la meva motivació i il·lusió: el mercat laboral s’obre a tu quan tu creus que tens possibilitats! Agraeixo molt l’atenció tan professional i acurada que van donar-me els coachs Maricel i Jordi, i l’assessora Marga.

Per acabar, vull dir-te a tu, que llegeixes aquest escrit: tot i que no t’identifiquis amb la meva situació, si estàs en un punt d’incertesa, no deixis que se’t faci una ‘bola’, va a aquests serveis i resol els teus dubtes. No estàs sol/a, busca orientació en els Departaments de Joventut de l’Ajuntament!”.