Presentació de l'estudi "Espai Públic i Joves a Barcelona" - PLA JOVE
16131
post-template-default,single,single-post,postid-16131,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Presentació de l’estudi “Espai Públic i Joves a Barcelona”

Participació. Més de 200 persones han participat en la investigació sobre l’estat de la qüestió, en el marc del PAM 2016-2019. El 21 de juny, es presenten els resultats.

 

Durant el mes de març, en el marc del Pla d’actuació municipal 2016-2019, el Departament de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona va rebre l’encàrrec de fer debats en la línia Espai Públic i Joves per tal de:

— Diagnosticar problemàtiques i possibles millores de les polítiques per a joves

— Establir pautes per definir un discurs de ciutat envers joves i espai públic

— Estudiar les dinàmiques d’alguns espais públics representatius

El Departament ha aprofitat aquesta oportunitat per conèixer i recollir les necessitats i propostes de joves en relació a l’espai públic, que seran de gran utilitat en l’elaboració del futur Pla Jove 2017-2020.

Per portar a terme aquest procés s’ha treballat en sis espais diferents de la ciutat amb joves i amb diferents entitats, professionals de joventut, educadors/es de carrer… aplegant més de 200 persones participants.

Per exemple, s’ha debatut sobre les dificultats d’ús i accés a l’espai públic per part dels i les joves, sobre la falta d’adaptació de les normatives a les formes de fer dels joves, els conflictes que es donen entre diferents col·lectius, la gestió dels horaris o la programació d’activitats en aquests espais…

Amb l’objectiu de fer un retorn de tota aquesta investigació, el21 de juny a les 18 h, l’Espai Jove La Fontana acollirà un acte de presentació de les aportacions recollides.

La jornada s’obrirà amb la benvinguda de la Regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran Carmen de Andrés, i dedicarà un espai per realitzar treballs en grup per acabar de definir i ponderar les diferents propostes.