Jove, busques pis? - PLA JOVE
16810
post-template-default,single,single-post,postid-16810,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Jove, busques pis?

Jove, busques pis?

Habitatge. Amb un “market place” de pisos per compartir, s’inaugura el 19 de setembre el 3r cicle d’habitatge. Apunta-t’hi i informa’t sobre ajudes al lloguer, alternatives d’habitatge i de consum, sobre el nou Sindicat de llogaters i llogateres…

 

La situació del mercat laboral i de les rendes del treball, així com l’evolució dels preus dels pisos a Barcelona els darrers anys, dificulta les opcions d’emancipació de les persones joves. En aquest context, el Pla d’Adolescència i Joventut 2017-2021 marca com un dels seus eixos prioritaris treballar per “una ciutat amb una política d’habitatge que afavoreixi l’emancipació dels joves a partir dels 18 anys” tot donant-los suport en l’accés a l’habitatge i promovent-ne nous models.

Seguint aquesta línia, del 19 de setembre al 5 d’octubre se celebrarà la 3a edició del cicle “Jove, busques pis?” sobre recursos i activitats sobre habitatge. La iniciativa està impulsada per l’Assessoria d’Habitatge compartit del Departament de Joventut (que en els darrers mesos ha ampliat el seu servei fins a quatre districtes), els Punts d’Informació Juvenil (PIJ) i el Consorci de l’Habitatge de Barcelona.

A través dels formularis d’inscripció adjunts pots reservar ja la teva plaça en les seves activitats gratuïtes.

Si no et vols perdre cap novetat del cicle, cerca a les xarxes l’etiqueta #habitatgejove amb la qual se’n difondran tots els detalls!

 

 “Market place” de pisos per compartir

Dimarts 19 de setembre a les 18.30 h al PIJ Gràcia (Espai Jove La Fontana)

Trobada d’oferents i demandants d’habitació, on els i les joves assistents podreu trobar la vostra habitació a Barcelona, a més de tenir l’oportunitat de conèixer altres joves per compartir pis.

L’acte estarà moderat per l’Assessoria d’Habitatge compartit del Departament de Joventut que també donarà consell legal.

 Els estudiants i l’habitatge

Véns a estudiar a Barcelona? Cerques allotjament a la ciutat? Vine i t’expliquem totes les possibilitats que tens al teu abast, representades a la sala per ARECMAC (Associació de Residències d’Estudiants i Col·legis Majors de Catalunya) Resa Housing.

 Connecta’t a les alternatives de consum

Dimarts 26 de setembre a les 18.30 h al Punt 7 – PIJ Horta-Guinardó

Aquesta xerrada vol sensibilitzar sobre els models de consum sostenibles. Et donarem les eines per facilitar-te la transició i canvi a alternatives de consum energètic, de la mà de Som EnergiaSom Connexió (Eticom) i Carmela Verdulera (grup de consum del barri del Carmel).

 Suport a la vida independent per a joves amb problemes de salut mental

Dimecres 27 de setembre a les 18.30 h al PIJ Sarrià-Sant Gervasi

En aquesta sessió, Marisa Garcia (Coordinadora de Serveis Comunitaris de Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials) i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat parlaran sobre alternatives d’habitatge per a joves amb problemes de salut mental que volen emancipar-se a Barcelona.

— Sindicat de llogaters: una eina per a la joventut

Dijous 28 de setembre a les  19 h al PIJ Gràcia (Espai Jove La Fontana)

Parlarem amb el Sindicat de llogaters i llogateres i el Consell de la Joventut de Barcelona sobre la situació actual dels i les joves davant del lloguer, i analitzarem les eines i recursos per accedir al mercat de lloguer.

— Habitatge públic i altres ajuts

Dilluns 2 d’octubre a les 18.30 h a la Biblioteca Vapor Vell

Xerrada a càrrec de l’Oficina de l’Habitatge de Sants-Montjuïc. S’hi tractaran els recursos a l’habitatge que ofereixen les Oficines Locals de l’Habitatge a Barcelona fent especial atenció a l’oferta d’habitatge públic. Vine i coneix quines opcions tens!

— La masoveria urbana a Barcelona

Dimarts 3 d’octubre a les 18.30 h al PIJ Nou Barris

Amb aquesta xerrada podràs apropar-te a la masoveria urbana, un nou model d’accés a l’habitatge, col·laboratiu i gens especulatiu. La sessió comptarà amb la participació de Sostre Cívic i el Consorci de l’Habitatge de BarcelonaA causa de la convocatòria de vaga general a Catalunya, aquesta activitat queda pendent de realitzar-se en una nova data

— Desmuntant les factures del gas i de la llum

Dimecres 4 d’octubre a les 18.30 h al CIAJ

T’agradaria entendre les teves factures de gas i electricitat? Saps quines opcions tens a l’hora d’escollir? Tens més potència contractada de la que necessites? No coneixes els Punts d’Assessorament Energètic (PAE)? Professionals d’Ecoserveis resolen els teus dubtes!

— Vols conèixer com funciona una cooperativa d’habitatge?

Dijous 5 d’octubre a les 18.30 h al Casal de Joves Can Ricart

Aquesta xerrada aprofundirà en les cooperatives d’habitatge col·laboratiu. Anima’t a venir i conèixer-les més, a la vegada que podràs tastar altres projectes específics relacionats.

Amb la participació de CelobertCooperativa Xarxaire i Sostre Cívic.

 

L’accés a l’habitatge és un dels problemes més greus que pateixen els i les joves en el seu procés d’emancipació, provocat per l’elevat preu dels lloguers i la greu competència que exerceix el turisme sobre la disponibilitat dels pisos. El Pla d’Adolescència i Joventut 2017-2021 inclou diverses mesures per tal de fer front a aquesta situació. Amb la celebració d’aquest cicle d’habitatge i el “Market Place” es vol donar resposta doncs a aquestes demandes, més concretament dins de l’àmbit d’habitatge trobem la mesura 60 que fa referencia a la creació i promoció d’activitats i jornades per tal de fomentar, facilitar i donar suport a l’accés dels joves a l’habitatge