L’Estació Escènika, el festival de teatre jove del Fort Pienc - PLA JOVE
16813
post-template-default,single,single-post,postid-16813,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

L’Estació Escènika, el festival de teatre jove del Fort Pienc

L’Estació Escènika, el festival de teatre jove del Fort Pienc

Amb l’objectiu de donar veu als joves creadors, neix el festival L’Estació Escènika. Es tracta d’una proposta d’arts escèniques que combinarà la posada en escena i concurs de sis peces de petit format, tallers gratuïts i l’actuació de DJ. Serà el dissabte 30 de setembre, des de les 18 a les 02 h al Parc de l’Estació del Nord.

El festival presenta sis obres de petit format inèdites, de creadors de 18 a 28 anys, els quals opten a premis de fins a 1.500 euros. Són les sis obres finalistes d’un concurs que es va obrir durant els darrers mesos i que combinen llenguatges teatrals, a cavall entre diversos gèneres i amb temàtiques tan diverses com un trio amorós entre tres nois amb tendències depressives o bé el rebuig a la discriminació de gènere.

Aquesta és una iniciativa impulsada des de l’Associació de Comericiants Eix Fort Pienc, en col·laboració amb l’Institut del Teatre, l’escola El Timbal, el centre ITES i l’Escola Superior d’Art Dramàtic Eòlia; i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Festa de les arts escèniques

L’Escènika oferirà tallers gratuïts conduïts per personal especialitzat d’acroioga, slackline, sapoStar, màgiatela acrobàtica o fins i tot una gimkama teatral per equips. S’ha habilitat una zona gastronòmica on hi punxarà DJ Rambla. Durant la tarda, hi haurà performances en les quals podran participar el públic assistent. A partir de les 21h, les sis obres concursants pujaran als escenaris, de manera que el públic podrà triar el seu propi itinerari.

 

Aquesta iniciativa pretén reivindicar i posar en valor la participació cultural i creativa dels i les joves de la ciutat de Barcelona tot promovent activitats i organitzant espais de promoció i intercanvi artístic. A la mesura 101, 102 i 104 que trobem dins de l’àmbit de la Participació cultural i de creació veiem que es vol treballar per tal de fomentar aquesta activitat artística i cultural dins dels  equipaments juvenils, espais culturals i a l’espai públic, alhora que es vol mantenir i promoure nous festivals temàtics en funció dels interessos i demandes dels i les pròpies joves.