Arriba la 2a edició del Mou-te! Fes de l’esport la teva feina - PLA JOVE
16928
post-template-default,single,single-post,postid-16928,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Arriba la 2a edició del Mou-te! Fes de l’esport la teva feina

Arriba la 2a edició del Mou-te! Fes de l’esport la teva feina

Els i les joves de Barcelona disposen d’un servei d’assessorament laboral del Departament de Joventut que atén tot l’any les seves consultes. Entre les seves preguntes, es reiteren freqüentment les demandes sobre com accedir a una feina en el sector esportiu.

Per donar resposta a aquest persistent interès, l’equip del servei presenta una 2a edició de la jornada “Mou-te! Fes de l’esport la teva feina”, en col·laboració amb el Centre d’Assessorament Acadèmic per a Joves.

La jornada tindrà lloc el dimarts 23 d’octubre de 9 a 14h al Centre Cívic Casinet d’Hostafrancs (C. Rector Triadó, 53), i es dirigirà especialment a estudiants i titulats/ades de cicles formatius i graus vinculats a les activitats físiques i esportives.

Enguany, són 18 les entitats i institucions esportives convidades a l’acte, i, dels 150 joves que van participar en l’edició anterior, s’espera l’assistència de 300 estudiants*.

OBJECTIU

L’acte s’ha organitzat en coherència amb el Pla per al Foment de l’Ocupació Juvenil de Qualitat, el qual especifica com una de les seves mesures, l’organització d’actes de trobada en clau sectorial, que ajudin a promoure la formació i la capacitació professional, i l’ocupació i la contractació juvenil.

Amb aquesta voluntat, la trobada permetrà als i les joves assistents:

— Descobrir les oportunitats laborals que ofereix l’esport a la ciutat de Barcelona.
— Conèixer de manera directa les principals empreses del sector i els seus circuits d’inserció i de transició formació-ocupació.

PROGRAMA

A les 9h, es donarà la benvinguda als i les assistents* amb una breu presentació de l’esdeveniment que inclourà conferències de persones expertes, i una fira d’entitats i empreses:

— “IMPACTE LABORAL DE L’ESPORT A BARCELONA”
[9.20h] A càrrec de Mercè Jofra de l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona.

— “CONDICIONS I REQUISITS PER TREBALLAR COMA TÈCNIC/A ESPORTIU/VA”
[9.40h] A càrrec d’Alèxia Pérez del Col·legi de Llicenciats en Educació física i Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya (COPLEFC).

— “DRETS I DEURES EN L’ÀMBIT DE L’ESPORT”
[10h] A càrrec de l’Assessoria laboral del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona.

— SESSIÓ MOTIVACIONAL I DE FOMENT DE VALORS ESPORTIUS
[10.20h] A càrrec de Joan Pérez de l’Associació Catalana de Gestors Esportius de Catalunya (ACGEP).

— SESSIÓ D’ORIENTACIÓ LABORAL
[10.40h] A càrrec d’Adelina Agustí de la consultoria esportiva Job Dream Consulting.

— PRESENTACIÓ D’EMPRESES “IRONJOB”
[11.30h] Empreses i entitats que generen ocupació en el sector esportiu oferiran informació als i les assistents sobre la seva activitat, les seves ofertes laborals i els circuits de selecció de persones que utilitzen.

— ESPAI DE “NETWORKING”
[12.30h] Amb la participació de representants de:

* L’aforament és limitat. Ja que no es podrà reservar entrades, es prega puntualitat als i les joves interessades en assistir a la jornada.

 

 

Amb l’objectiu de garantir i oferir oportunitats laborals segons les noves demandes dels i les joves, i en el marc de la mesura 24 del Pla d’Adolescència I Joventut 2017-2021, trobem aquesta jornada on es vol respondre a la voluntat de reforçar i millorar la connexió i facilitar l’accés d’aquests joves als recursos i a la construcció d’itineraris cap a la formació i/o ocupació.