Obrint el camí per reactivar negocis i treball - PLA JOVE
17083
post-template-default,single,single-post,postid-17083,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Obrint el camí per reactivar negocis i treball

Obrint el camí per reactivar negocis i treball

Després de tres dies d’intensa activitat, Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació, els primers salons presencials de Fira de Barcelona després del parèntesi obligat per la pandèmia, s’han clausurat amb 7.123 assistents presencials i una audiència on-line de 4.512 usuaris.

Aquesta doble cita impulsada per l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa amb el suport del Departament de Joventut i altres institucions públiques i entitats, ha evidenciat la necessitat de l’ecosistema emprenedor i empresarial de la ciutat, així com de les persones en recerca d’oportunitats laborals de tornar a trobar-se cara a cara per compartir coneixement, assessorament i networking.

Del 21 al 23 de setembre, l’equip dels serveis infoJOVE de Barcelona han estat ben presents i actius al Saló de l’Ocupació des de:

 

A més, el PRISMA – Observatori de la joventut ha estat l’encarregat d’encetar la programació amb la conferència “Trajectòries laborals: Plou sobre mullat. Les trajectòries laborals de la joventut a Barcelona i l’impacte de la covid-19”.

Ampli seguiment

En les 128 conferències presencials, organitzades amb la intervenció de 253 ponents, els temes amb més seguiment han estat els relacionats amb el finançament, la creació empresarial, les start-ups, la retenció del talent i les oportunitats laborals, a més de les noves tendències tecnològiques, econòmiques i socials.

Tots dos esdeveniments també han comptat amb més d’un centenar de punts d’atenció i orientació on sobretot s’ha preguntat a experts i tècnics sobre la viabilitat dels projectes, recursos i formes de finançament i sobre qüestions relacionades amb l’accés a ofertes laborals, perfils professionals i sectors amb oportunitats de treball.

Paral·lelament, la plataforma virtual ha suposat un excel·lent complement per ampliar l’audiència i les possibilitats de networking de la fira física, donant l’opció als participants de connectar amb un major nombre de persones.

Així, en tres dies, s’han retransmès en streaming 78 conferències que han sumat 8.600 seguidors; s’han agendat, a través de la plataforma, 168 assessoraments on-line amb tècnics i registrat milers interaccions entre visitants. Aquesta plataforma virtual romandrà oberta per seguir potenciant el networking.

Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació han estat pioners en l’aplicació del precís protocol de prevenció davant la covid-19 de Fira de Barcelona, que ha prioritzat la seguretat d’expositors, visitants, ponents i treballadors, creant un espai segur on interactuar i fer negocis.

Bizbarcelona by Barcelona Activa i el Saló de l’Ocupació estan promoguts per l’Ajuntament de Barcelona, ​​i compten amb la implicació i suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, ​​PIMEC, la Cambra de Comerç i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, així com amb la col·laboració de més d’un centenar d’entitats públiques i privades lligades a la promoció econòmica.

La propera edició de Bizbarcelona by Barcelona Activa i el Saló de l’Ocupació tindrà lloc també de forma conjunta en 2021.