Què ens passa?, un cicle per a famílies amb adolescents - PLA JOVE
16837
post-template-default,single,single-post,postid-16837,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Què ens passa?, un cicle per a famílies amb adolescents

Què ens passa?, un cicle per a famílies amb adolescents

Adolescència. Del 4 d’octubre al 22 de novembre, inclou les sessions: “El cervell a l’adolescència”, “Entenem l’adolescència”, “Xoc hormonal” i “Autoestima i alimentació”.

El Centre per a Famílies amb Adolescents organitza el cicle “Què ens passa?”, on es mirarà de donar respostes a les novetats i canvis (físics, hormonals, psicològics, socials) que es produeixen quan arriba l’adolescència.

El cicle s’acostarà a les noves realitats, pròpies dels pares, mares, tutors/es i dels fills/es, i aprofitarà per ser un espai on compartir com regular-les en família.​

Encara queden places disponibles per a totes les activitats.

No us les perdeu!

— 4 d’octubre – El cervell a l’adolescència

A càrrec de la neuropsicòloga Marina Altés

Reflexionarem sobre els adolescents: què els porta a pensar i a comportar-se com ho fan? Quines respostes ens dona la neurociència? Ho complementarem amb els coneixements que tenim arrel de la convivència amb ells.

— 18 d’octubre – Entenem l’adolescència

Què vol dir ser adolescent? Quins canvis viuen els nostres fills i filles en aquesta etapa? Com estan construint la seva identitat? Xerrada participativa per reflexionar, comprendre’ls i acompanyar-los.

— 8 de novembre – Xoc hormonal

Núria Beitia, psicòloga i docent Estudis de les Dones UB

Hi ha etapes vitals que percebem amb més intensitat, perquè les vivim així o perquè el nostre entorn es desconcerta amb els canvis manifestats. Pubertat i menopausa: Parlarem d’aquests intensos i, alhora, preciosos moments vitals.

— 22 de novembre – Autoestima i alimentació

A càrrec de Quantum

En l’adolescència la necessitat d’agradar i sentir-se acceptat/da agafa més importància. Reflexionarem sobre l’impacte dels estereotips físics i com potenciar i reforçar l’autoestima i l’autoimatge dels nostres fills/es.

Activitats gratuïtes. De 18 a 20h
Es pot assistir a tot el cicle o a alguna de les activitats

 

 

En aquest Pla d’Adolescència i Joventut 2017-2021 s’ha volgut posar èmfasi en la prevenció de situacions de malestar emocional o de risc per part dels adolescents, per això és important treballar des d’una vessant d’atenció psicològica preventiva. En el marc de la mesura 120 veiem que es desenvolupa aquesta activitat impulsada pel SAIF i que té com a objectiu la promoció d’accions formatives d’acompanyament d’habilitats parentals per fomentar el benestar emocional dels adolescents i els seus nuclis de convivència.