Reconeixement als joves del programa "A l'estiu, Barcelona t'acull" - PLA JOVE
16835
post-template-default,single,single-post,postid-16835,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Reconeixement als joves del programa “A l’estiu, Barcelona t’acull”

Reconeixement als joves del programa “A l’estiu, Barcelona t’acull”

Drets. El projecte clou la novena edició, per la qual han passat 140 joves nouvinguts.

L’arribada a una ciutat desconeguda, i més si és per quedar-s’hi, no és gens fàcil. Aquest és el context en el qual es troben els i les joves que han participat en la novena edició del projecte “A l’estiu, Barcelona t’acull”. Fins a 140 joves de 12 a 18 anys han après a descobrir els recursos que ofereix la ciutat, s’han familiaritzat amb la cultura o la llengua i s’han relacionat amb altres joves que es troben en la mateixa situació.

Set biblioteques són el punt de trobada d’aquests grups de joves amb llengües i cultures diferents que convergeixen en una ciutat nova i estranya que cal observar i conèixer per sentir-la com a pròpia. Per això les activitats es desenvolupen als mercats, als parcs i a les places, allà on la diversitat i la realitat barcelonina resulta més palpable. La participació és voluntària i la família i l’entorn proper dels i les joves hi juguen un paper molt important en el desenvolupament del projecte.

En l’acte de cloenda, celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament, s’han lliurat els diplomes que acrediten la participació en el projecte d’aquests joves, que han assistit acompanyats de les seves famílies. El tinent d’alcaldia Jaume Asens ha volgut agrair l’esforç i la perseverança dels joves participants per “perdre la por al català”, i els ha fet saber que, malgrat que anar a viure a una ciutat diferent pot ser difícil al començament, no estan sols. “Teniu uns pares, mestres i amics en qui recolzar-vos, i el Govern de la ciutat està compromès a donar-vos tot el suport possible”, ha recalcat Asens.

El projecte va néixer el 2009 per donar resposta a la manca d’accions d’inclusió social per a joves i adolescents que arriben des del seu país d’origen per viure a Barcelona, i s’emmarca dins del programa Noves Famílies, de l’Ajuntament de Barcelona, que segueix de prop els casos de reagrupament familiar.

 

  

“A l’estiu, Barcelona t’acull” és un projecte que fomenta espais de relació entre la joventut nouvinguda d’origen cultural divers i altres joves de la ciutat. Aquesta iniciativa està recollida dins del Pla d’Adolescència i Joventut 2017-2021 en la mesura 73 on també es parla d’aprofitar els recursos i activitats dels equipaments juvenils tot treballant per generar sinergies entre les associacions juvenils i els i les joves de la ciutat.