Recursos europeus per a entitats juvenils - PLA JOVE
16829
post-template-default,single,single-post,postid-16829,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Recursos europeus per a entitats juvenils

Recursos europeus per a entitats juvenils

Associacionisme. Els dies 3, 4 i 5 d’octubre, el Convent de Sant Agustí acull un cicle formatiu entorn les facilitats disponibles per crear i gestionar un projecte europeu des d’associacions juvenils.

 

El CRAJ (Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona) us convida a participar en la formació “Recursos europeus per a entitats juvenils”, 3 sessions gratuïtes sobre les oportunitats per crear projectes europeus des d’una associació de joves:

— Oportunitats de finançament europeu per a entitats

Dimarts 3 d’octubre. Es descobriran les diferents fonts de finançament procedents d’institucions europees i les competències que adquireixen els i les joves a través de la participació en aquestes activitats.

— Procediment per a la presentació de sol·licituds a Erasmus+

Dimecres 4 d’octubre. Introducció a la guia del Programa Erasmus+, les diferents línies d’acció, el cicle de vida d’un projecte europeu, la recerca de partners i els passos per presentar un projecte europeu.

— La coordinació i la redacció grupal d’un projecte europeu

Dijous 5 d’octubre. Coneixement del formulari tipus d’un intercanvi juvenil, la documentació necessària, l’organització tècnica de l’associació i les obligacions legals que se’n deriven.

Totes les sessions tindran lloc al Centre Cívic Convent de Sant Agustí (c. Comerç, 36) de 18.30 a 20:30h. Les places són limitades per la qual cosa cal inscriure’s prèviament.

Els i les assistents a totes les activitats rebran una memòria USB, amb tot un seguit de documents i recursos d’allò més útils per al dia a dia de la seva entitat, així com la guia “Obrim fronteres! Eines per preparar activitats internacionals a les entitats juvenils!”.

 

 

L’enfortiment i la promoció de l’associacionisme i de les entitats juvenils des d’una perspectiva d’intercanvi de coneixements i facilitant el desplegament de noves estratègies i mecanismes de suport esdevé un dels punts primordials del Pla d’Adolescència i Joventut 2017-2021. Amb la creació d’aquest cicle formatiu es pretén aconseguir doncs el suport necessari per a les associacions i entitats juvenils i per tant que puguin accedir a una programació i formació especifica oferta a través del Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils tal i com queda contemplada a la mesura 95 i 96.