Renova el teu armari de manera sostenible - PLA JOVE
16929
post-template-default,single,single-post,postid-16929,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Renova el teu armari de manera sostenible

Renova el teu armari de manera sostenible

Si tens entre 12 i 35 anys, pots participar en l’intercanvi de roba jove en algun dels sis punts distribuïts per Barcelona, on tindràs l’oportunitat de canviar el fons d’armari en el marc del programa “Renova la teva roba jove”.

Ets d’aquelles persones que a l’hora de comprar roba es pregunta si realment la necessita? De les que escull la roba amb una valor social o ambiental afegit? Si tens entre 12 i 35 anys ara tens l’oportunitat de fer servir la roba que una altra persona ja no es posa. El “Renova la teva roba jove” torna del 29 d’octubre al 20 de novembre.

L’Ajuntament habilita sis punts d’intercanvi per tot Barcelona, on hi pots deixar la roba que ja no et poses. A canvi, et faran entrega de cupons amb la puntuació corresponent que després podràs bescanviar per la roba que més t’agradi ens els dies de recollida i intercanvi que pots consultar en aquest document.

Les regles són senzilles: en el moment de lliurar la roba s’admeten un màxim de 10 peces de roba per persona (excepte jaquetes i abrics, que en són dos com a màxim).  La roba ha d’estar neta, en bon estat, sense forats, descosits ni taques. Només es pot dur roba de vestir i no s’agafaran sabates, roba interior o de la llar.

La roba que es reculli es canviarà per “renoves” que, al seu torn, es podran canviar per un màxim de 10 peces de roba (tret de jaques i abrics, que en són 2 com a màxim). No es podran utilitzar els “renoves” d’altres edicions.

Només podran intercanviar roba persones d’entre 12 i 35 anys.

El “Renova la teva roba jove” és una iniciativa per fomentar el consum responsable, la sostenibilitat i la prevenció de residus en l’ús de la roba entre les persones joves, de 12 a 35 anys, a través de l’intercanvi de roba. S’impulsa a iniciativa d’entitats i equipaments de joves de la ciutat, amb el suport de l’Ajuntament i vol demostrar que és possible una moda sostenible.

 

Incentivar i crear nous projectes que afavoreixin la creació d’estratègies col·laboratives en economia i alhora facilitar noves pràctiques de consum mes responsable basades en l’intercanvi són uns dels objectius del Pla d’Adolescència i Joventut 2017-2021.

En la mesura 112 trobem incorporada aquesta iniciativa  i voluntat de crear espais d’intercanvi entre els i les joves. En la mesura 178 amb l’objectiu de sensibilitzar i capacitar les persones en actituds sostenibles, trobem la voluntat de promoure la participació dels i les joves als mercats d’intercanvi, de segona mà, intercanvi de roba, etc.