Suport a grups musicals emergents - PLA JOVE
16831
post-template-default,single,single-post,postid-16831,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Suport a grups musicals emergents

Suport a grups musicals emergents

Música. El Centre Cultural Albareda i La Bàscula impulsen un programa d’acompanyament a grups musicals emergents del districte de Sants-Montjuïc.

Superant els 3,8 quilòmetres que els separen, el Centre Cultural Albareda i La Bàscula s’uneixen per impulsar aquest any, entre el novembre de 2017 i l’abril de 2018, un programa d’acompanyament a grups musicals emergents de Sants-Montjuïc, formats per joves de fins a 29 anys, que vulguin millorar i consolidar el seu projecte musical. Es tracta, evidentment, de promocionar la cantera de grups musicals del districte acompanyant-los en els assajos, la gravació d’un disc i la preparació de concerts en directe, que tindran lloc als dos equipaments. S’hi poden presentar candidatures fins al 31 d’octubre.

El programa inclou:

 • Tutoria i assessorament musical per part d’un professional.
 • Residència als bucs d’assaig.
 • Gravació en estudi d’un EP.
 • Preparació del directe.
 • Formació en difusió, comunicació i management dins del sector.
 • Actuacions als dos equipaments i possibilitat de ser programats a diferents esdeveniments i espais culturals de la ciutat.

El procés d’acompanyament tindrà lloc del novembre de 2017 a l’abril 2018. El període de recepció de propostes és del 15 de setembre al 31 d’octubre de 2017. Per participar a la convocatòria, cal omplir aquest formulari d’inscripció.

REQUISITS

 • Tenir entre 16 i 29 anys (més de la meitat dels components del grup hauran de tenir edats compreses en aquesta franja d’edat, cap dels components hauran de tenir més de 35 anys).
 • Com a mínim un dels membres del grup ha de residir a Sants-Montjuïc, i es prioritzarà tenir vincle o relació amb els barris del Poble-sec i la Marina.
 • Tenir un grup cohesionat amb ganes de consolidar-se en l’àmbit musical.

PROCÉS

 • Preselecció: totes les propostes presentades seran valorades pels equips professionals del Centre Cívic Albareda i La Bàscula, que preseleccionarà 6 grups que passaran a la següent fase. El dia 3 de novembre es notificarà la selecció final per l’audició amb els criteris d’originalitat de la proposta, emergència/projecció del grup i nivell d’execució de les peces presentades.
 • Selecció:els grups preseleccionats participaran en una audició divendres 10 de novembre. Un jurat format per tres professionals del sector musical seleccionarà el grup que gaudirà de l’acompanyament objecte d’aquesta convocatòria. Als grups classificats en segona i tercera posició se’ls premiarà amb un paquet d’hores d’assaigs als bucs de l’Albareda i amb la gravació d’un tema a l’estudi de gravació de La Bàscula.
 • Resolució:el grup seleccionat per participar al programa d’acompanyament es donarà a conèixer a partir del 17 de novembre.

 

 

Aquesta iniciativa pretén posar en valor i donar suport a la participació cultural i creativa dels i les joves de la ciutat de Barcelona, promovent activitats i organitzant espais de promoció i intercanvi en diferents àmbits artístics. La mesura 101,102 i 104 que trobem dins de l’àmbit de la Participació cultural i de creació veiem que  es vol treballar per tal de fomentar aquesta activitat artística i cultural dins dels equipaments juvenils, espais culturals i a l’espai públic, mantenint i promovent nous festivals temàtics en funció dels interessos i demandes dels i les pròpies joves.