Viure i Conviure: persones grans i joves compartint pis - PLA JOVE
16961
post-template-default,single,single-post,postid-16961,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Viure i Conviure: persones grans i joves compartint pis

Viure i Conviure: persones grans i joves compartint pis

La Fundació Roure i l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, continuen treballant conjuntament al llarg de 2019 per incrementar el nombre de persones usuàries del programa Viure i Conviure. A més del conveni signat entre el consistori i la fundació, que assegura la continuïtat del programa, s’ha posat en marxa també una campanya per poder donar resposta a més persones grans que viuen soles i vulguin acollir estudiants a casa seva. L’objectiu de tot plegat és combatre la solitud no volguda de les persones grans a la ciutat.

Viure i Conviure és un programa intergeneracional que consisteix a proporcionar allotjament a joves estudiants a domicilis de persones grans que tinguin necessitat de companyia. D’aquesta manera, es promou l’intercanvi solidari i no lucratiu basat en la convivència entre generacions. És un intercanvi no només material sinó també d’experiències, de companyia i d’ajuda en què les dues parts comparteixen, s’escolten i aprenen l’una de l’altra.

Actualment, el 87% de les persones grans acollidores d’estudiants són dones, i el 13%, homes. Per franges d’edat, la majoria de les persones grans usuàries de Viure i Conviure tenen entre 75 i 94 anys. Pel que fa a l’alumnat participant al programa, el 76% són dones, i el 24%, homes, i la majoria tenen entre 18 i 26 anys. La major part de les persones participants viuen a Barcelona, però també hi ha algunes unitats de convivència a L’Hospitalet de Llobregat, Cerdanyola del Vallès, Terrassa, Sant Joan Despí i Mollet del Vallès.