Barcelona Cultura
Skip to main content
Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB-UPC) - Premi Ciutat de Barcelona d'Arquitectura 2015

ARQUITECTURA I URBANISME :: 2015

 

EL JURAT, COMPOST PER DAVID BRAVO, OLGA TARRASÓ, CARME PINÓS I MERITXELL INARAJA, ACORDA ATORGAR PER UNANIMITAT EL PREMI:

a la iniciativa Arquitectes de capçalera, impulsada al barri del Raval des de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB-UPC).

 

Ara que l’exercici de l’arquitectura travessa temps carregats de dificultats i incerteses, aquest programa docent ha assolit un doble èxit que assenyala un canvi de paradigma. D’una banda, els estudiants d’arquitectura s’apoderen en l’exercici pràctic del seu futur ofici i prenen consciència de la seva utilitat social. De l’altra, veïns i veïnes d’un barri delmat per la precarietat descobreixen en la figura de l’arquitecte algú que pot donar resposta a necessitats de la seva vida quotidiana. A més, Arquitectes de capçalera incideix, des d’aproximacions molt diverses, en una qüestió tan urgent per a la Barcelona actual com és l’habitatge. I ho fa des d’una lògica renovada que assumeix les complexitats de les situacions de partida i atorga als destinataris finals de l’arquitectura la centralitat que els correspon. Per últim, tot això s’assoleix des de la universitat pública, que des de l’experimentació i la pedagogia, recupera la implicació directa en els problemes reals de la ciutat que l’acull.

Vídeo moment del lliurament
Video - Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB-UPC) - Premi Ciutat de Barcelona d'Arquitectura 2015