La Guàrdia Urbana activa un dispositiu especial contra la venda ambulant il·legal el primer cap de setmana festiu d´obertura comercial : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana activa un dispositiu especial contra la venda ambulant il·legal el primer cap de setmana festiu d´obertura comercial

03/07/2011



Temps estimat de lectura: 1 minut

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha activat durant aquest cap de setmana un operatiu específic per lluitar contra la venda ambulant il·legal als principals eixos comercials i zones turístiques de la ciutat, coincidint amb el primer festiu d´obertura comercial per les rebaixes d´estiu. El cos de policia barceloní reforça la vigilància, tant amb presència uniformada d´agents com amb equips de paisà, durant tot el cap de setmana en els eixos comercials i els principals punts de la zona centre, Sagrada Família, zona litoral i el Parc Güell.

En el primer dia d´operatiu, ahir dissabte, la presència de patrulles va reduir la concurrència de venedors ambulants a les zones de major activitat comercial. Els agents de la Guàrdia Urbana van realitzar a la zona centre i litoral 109 denúncies relacionades amb la venda ambulant il·legal, tant d´aliments i llaunes com d´altres articles, i van decomissar 2.914 objectes, entre ells 1.196 begudes, 328 polseres, 289 ventalls i 352 articles de bijuteria, entre d´altres.

Al parc Güell, dissabte s´hi va intensificar el patrullatge i es van realitzar 45 actuacions contra el comerç ambulant il·legal i es van decomissar 2.416 objectes: 212 ulleres, 117 figures, 582 collars, 379 ventalls, 247 imants, 12 souvenirs, 59 polseres, 22 clauers, 13 xiulets i 773 articles de bijuteria.

En el marc d´aquest dispositiu també s´han detingut dos persones per atemptat, resistència i delicte contra la propietat intel·lectual relacionats amb la venda ambulant, un a la zona litoral i un altre a l´entorn de la plaça de Catalunya.





Paraules clau