La nova delegada de Salut, Cristina Iniesta, promet el càrrec i anuncia que se centrarà en la prevenció, però sense oblidar que la innovació i la recerca són apostes de futur : Servei de Premsa

La nova delegada de Salut, Cristina Iniesta, promet el càrrec i anuncia que se centrarà en la prevenció, però sense oblidar que la innovació i la recerca són apostes de futur

06/07/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest matí, a primera hora, ha pres possessió del càrrec la nova delegada de Salut, la doctora Cristina Iniesta, metgessa doctorada des de l´any 1993 amb una llarga trajectòria en la direcció de diferents hospitals de la xarxa sanitària de Catalunya. Després de prometre el càrrec i signar l´acta de delegada, Cristina Iniesta ha expressat que se sent honorada de ?poder servir a la ciutat? des de la seva nova responsabilitat. També ha promès que vetllarà per la salut dels barcelonins i de les barcelonines desplegant, però, una tasca més centrada en la prevenció. Això no obstant, Cristina Iniesta ha manifestat també que no oblida que ?la innovació i la recerca són apostes de futur?. I per tant, aquest serà el segon gran pilar de la seva gestió.

L´acte, que ha tingut lloc al Saló de la Ciutat de l´Ajuntament de Barcelona, l´ha presidit l´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que s´ha referit al paper primordial que la ciutat de Barcelona va jugar durant la seva etapa a la conselleria de Salut. Per a Trias, el repte sanitari ?no s´acaba mai?, i per això i davant les dificultats econòmiques del moment, l´alcalde ha encoratjat la nova delegada de Salut a superar la crisi amb dues armes: ?una gestió acurada i la bona planificació dels serveis?. Trias ha recordat la necessitat d´evitar la ?duplicació de serveis?, sobretot en aquest moment econòmicament delicat, i per tant, la seva aposta per la cogestió del model sanitari.

A l´acte, a banda de familiars de la nova delegada, també hi ha assistit el primer tinent d´alcalde i portaveu del govern, Joaquim Forn, la tinenta d´alcalde de l´Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, i altres membres de l´equip de govern, així com altres regidors de la corporació municipal representants dels grups de l´oposició, entre ells la delegada sortint, Isabel Ribas.





Paraules clau