Operació conjunta de Guàrdia Urbana i Mossos en la lluita contra carteristes a l´Avinguda Paral·lel a Barcelona : Servei de Premsa

Operació conjunta de Guàrdia Urbana i Mossos en la lluita contra carteristes a l´Avinguda Paral·lel a Barcelona

16/07/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona i de la Policia de la Generalitat- Mossos d´Esquadra van realitzar ahir un dispositiu conjunt de lluita contra carteristes al barri del Poble Sec de Barcelona, concretament a la zona de l´Avinguda Paral·lel. En aquest indret s´acostumen a reunir persones, algunes de les quals tenen antecedents per furts comesos principalment a la Xarxa de Transport Urbà, i per això, des de que la Policia té constància d´aquests fets es realitzen nombrosos dispositius preventius i de seguretat. En l´operatiu hi van participar una setantena d´agents entre els dos cossos policials.

Fruit d´aquesta actuació conjunta, els agents van dur a terme un total de 103 indentificacions a persones sospitoses d´haver comès delictes de furt, i van practicar la detenció d´un ciutadà de 22 anys a qui se li imputen delictes contra el patrimoni. Al detingut, que acumulava dues ordres de detenció policial per part de la Policia Nacional i del Cos dels Mossos d´Esquadra, també se li va obrir acta per tinença de substàncies estupefaents. Les dades policials reflecteixen que un 30% de les persones que ahir al vespre van ser identificades tenien antecedents policials per furts.

Paral.lelament, durant el dispositiu la Guàrdia Urbana va obrir acta administrativa i va procedir al precinte d´un locutori situat al c/Salvà nº 6, per no complir amb les normatives de seguretat establertes.

Els agents també van aixecar acta a un bar situat al c/Salvà nº3, per les males condicions higièniques i les greus deficiències en la instal·lació elèctrica i el Mossos d´Esquadra van obrir una altra acta al mateix local per tinença d´objectes i d´armes prohibides.

L´operatiu conjunt dut a terme ahir al vespre forma part d´un seguit d´actuacions policials que es realitzen en aquesta zona des de fa mesos encaminades a reduir l´acció delictiva i per augmentar la percepció de seguretat a la zona. Aquestes actuacions es tradueixen amb dispositius policials amb suport de l´Area Regional de Recursos Operatius i del Grup de Motos, dispositius conjunts amb Guàrdia Urbana, campanyes de prevenció amb les associacions de Veïns i comerciants i dispositius del Grup de Delinqüència Urbana dels Mossos d´Esquadra.

Així mateix, el Grup de Multireincidents de la Regió Policial Metropolitana Barcelona dels Mossos d´Esquadra han fet diverses investigacions que han culminat amb detencions de carteristes, alguns dels quals habitualment es reunien en aquest punt de la ciutat.

Durant el primer semestre d´enguany, els Mossos d´Esquadra han realitzat un total de 328 identificacions i s´ha procedit a la detenció de cinc persones per furts, dues de les quals es van fer in fraganti gràcies a la ràpida actuació d´agents de paisà que estaven realitzant dispositius de seguretat.

Així mateix, la Guàrdia Urbana fa mesos que realitza diferents actuacions a la zona per combatre aquesta problemàtica. Entre elles, destaquen les 49 detencions que els agents han practicat a tot l´àmbit del Poble Sec durant aquest primer semestre del 2011 i que han suposat imputacions per delictes contra el patrimoni, contra l´ordre públic o contra la salut pública. La Policia de Barcelona també ha interposat un total de 117 denúncies per tinença o utilització d´armes, consum o tinença de drogues o desobediència als agents de l´autoritat.





Paraules clau