Balanç de l´episodi de pluja a la ciutat de Barcelona : Servei de Premsa

Balanç de l´episodi de pluja a la ciutat de Barcelona

19/07/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquesta matinada i a causa de les fortes pluges que han caigut sobre la ciutat de Barcelona, Protecció Civil ha activat a partir de les 04:57 el Pla d´Emergència Municipal per Risc d´Insuficiència Drenant en fase d´alerta i a les 06:11 ha passat a la fase d´emergència. El pla ha estat activat en aquesta fase fins a les 07:02 quan ha tornat a baixar a fase d´alerta i a les 08:13 ha quedat desactivat.

La ciutat ha registrat una mitjana de 45´8 l/m2 de precipitació. Les zones on més aigua s´ha recollit han estat els barris de la Vila Olímpica (69´8 l/m2) i l´Eixample Dret (72´9 l/m2) o Poblenou (60 l/m2). Pel que fa als dipòsits pluvials s´han omplert a una mitjana del 79% i els que més aigua han acumulat han estat els de l´Escola Industrial, la Zona Universitària, la Plaça Fòrum, Urgell i Taulat.

A conseqüència de l´aiguat, Bombers de Barcelona ha atès un total de 140 trucades, entre les 04:45 hores i fins a les 08:30, i ha realitzat 51 sortides per inundacions, filtracions d´aigua i assistències tècniques arreu de la ciutat. En aquests moments queden 7 cruïlles semafòriques apagades i 4 en estat intermitent, en la meitat dels casos per talls de corrent de la companyia.

S´ha posat la bandera groga a les 10 platges de la ciutat pels abocaments del sistema de drenatge, que es donen de manera habitual en aquests episodis de fortes pluges.

La pluja també ha provocat algunes afectacions viàries puntuals per inundació a la Ronda Litoral, a l´alçada de Pla de Palau, que s´han pogut resoldre ràpidament.

Afectacions transports.

Per altra banda, la pluja també ha comportat afectacions al servei de metro de la L4. Com a conseqüència de l´aiguat, l´estació de metro de Bogatell ha patit afectacions per filtracions. Així, des de les 6:34 hores del matí, la línia 4 ha funcionat entre les estacions de Trinitat Nova i Ciutadella-Vila Olimpica, d´una banda, i entre La Pau i Selva de Mar, de l´altra. A partir de les 6:50 s´ha habilitat un servei d´autobús per facilitar els desplaçaments dels usuaris en el tram afectat. A les 9.18 hores, i un cop fets els treballs necessaris, s´ha reobert l´estació de Bogatell i s´ha normalitzat el servei a tota la línia 4 de metro. Les fortes pluges també han afectat l´estació de Verdaguer de la línia 4, on els trens no s´han pogut aturar entre les 6.11 i les 7.26 hores.

El Trambesòs ha circulat amb retards durant els primers moments de l´episodi de pluja i la T5 del Trambesós, no arribava a Glòries i finalitzava el seu recorregut a l´estació de la Farinera. El servei ja ha estat restablert i funciona amb normalitat des de les 08:00 hores.

A causa de la pluja també s´ha produït un tall de circulació ferroviària de RENFE-RODALIES en el tram comprés entre el Passeig de Gràcia i Sants-Estació, durant una hora.





Paraules clau