La regidora Francina Vila exposa el model de Barcelona d´impuls als esports de vela en la ?International Sailing Week´ de Qingdao, a Xina : Servei de Premsa

La regidora Francina Vila exposa el model de Barcelona d´impuls als esports de vela en la ?International Sailing Week´ de Qingdao, a Xina

19/08/2011

La regidora Francina Vila assisteix aquesta setmana en representació de l´Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, en la ?International Sailing Week´ que es celebra a la ciutat Xina de Qingdao i on exposarà el model de la capital catalana d´impuls als esports de vela. Vila es reunirà també amb l´Alcalde de Qingdao, Xia Geng, i reforçarà les relacions entre les dues capitals amb interessos comuns en el món de la vela i els esports nàutics

Barcelona i Qingdao comparteixen, entre altres coses, una localització geogràfica al costat del mar i el fet d´haver estat ciutats olímpiques, ja que les proves de vela dels Jocs Olímpics de Pekín es van celebrar en aigües d´aquest municipi xinès. Barcelona ja ha compartit experiències amb Qingdao al voltant de l´olimpisme, tant abans de la celebració dels Jocs de 2008 com posteriorment, per la gestió de les instal·lacions de vela. Les dues ciutats mantenen interessos comuns en l´esport nàutic i també en altres àmbits estratègics de desenvolupament. Francina Vila traslladarà a l´Alcalde Xia Geng la voluntat del Govern de Xavier Trias de consolidar aquesta fructífera relació, ara en àmbits com el de la formació de futurs esportistes i esportistes d´elit de l´especialitat de la vela.

La regidora Vila participarà en una taula rodona programada en el marc de la ?Qingdao International Sailing Week? i aprofitarà per exposar el model de la capital catalana d´impuls als esports de vela així com les infraestructures de que disposa Barcelona per practicar aquest esport. Així, Francina Vila posarà en valor les instal·lacions del Centre Municipal de Vela, la Base Nàutica Municipal de la Mar Bella, els històrics Reial Club Nàutic i Reial Club Marítim de Barcelona, i tot un seguit d´escoles i centres que es dediquen a promoure totes aquelles disciplines relacionades amb la pràctica esportiva a la mar, així com el futur Centre Internacional de Vela de Catalunya, que es troba en la fase final de construcció al Parc del Fòrum; alhora que recordarà la celebració del Saló Nàutic, que enguany arriba a la seva cinquantena edició, i esdeveniments de ressò internacional que organitza i es celebren a la capital catalana com la Barcelona World Race, la Setmana Olímpica de Vela, el Trofeu Puig de Vela clàssica, la Regata Trofeu Conde de Godó, o l´Audi Med Cup, la Formula 1 del mar, que aquest 2011 ha incorporat les aigües barcelonines en el seu circuit habitual.Compartiu aquest contingut