L´alcalde aposta per convertir Barcelona i la seva àrea d´influència en referent econòmic, de serveis i de benestar del sud d´Europa : Servei de Premsa

L´alcalde aposta per convertir Barcelona i la seva àrea d´influència en referent econòmic, de serveis i de benestar del sud d´Europa

30/08/2011

L´alcalde de Barcelona ha afirmat avui que ?hem de ser capaços de situar la megaregió que té com a centre Barcelona, com a referent econòmic, de serveis i de benestar del sud d´Europa i de la Mediterrània? i ha remarcat que “ara tenim una ocasió unica per poder fer-ho”.

Xavier Trias ha participat aquesta tarda en la inauguració del 51è Congrés Europeu de l´Associació Europea de Ciència Regional (ERSA) que es fa a Barcelona amb el títol ?Nous reptes per a les àrees urbanes i les regions europees en un món globalitzat?. A l´acte també han intervingut el ministre de Política Territorial, Manuel Chaves; el conseller d´Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell; la degana de la Facultat d´Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona, Elisenda Paluzie; el president de l´ERSA, Charlie Karlsson; i el president del Comitè Local Organitzador de la Conferència ERSA, Jordi Suriñach.

L´alcalde ha assenyalat que ?des de Barcelona estem fent una gran aposta per rellançar institucionalment la nostra Àrea Metropolitana, i potenciar el seu paper en la promoció econòmica del nostre territori?. Trias ha remarcat que ara “és el primer cop que políticament es produeix aquesta situació, amb la Generalitat i l´Ajuntament impulsant l´Àrea Metropolitana” i ha afegit que “no ha estat fàcil, han estat molts anys de discussió”.

Trias ha recordat que ?l´àrea d´influència de Barcelona i de les seves infraestructures logístiques i de transport s´estenen molt més enllà, configurant una gran regió econòmica que s´estén des de València fins a Lió, amb 25 milions d´habitants i un PIB estimat en gairebé 1 bilió d´euros? i ha deixat clar que “aquesta és la realitat de futur que tenim i aquest és el paper que vol jugar Barcelona”.

?D´aquí ve la tossuderia envers del Corredor Mediterrani. Una infraestructura que nosaltres necessitem i que és una aposta claríssima per la ciutat, el país i hauria de ser també per l´Estat espanyol”, ha refermat Trias.

L´Associació Europea de Ciència Regional és l´agrupació supranacional de les associacions nacionals de ciència regional d´Europa. Els seus membres són acadèmics, gestors públics i investigadors en economia espacial, planificació, desenvolupament local i regional i àmbits col·laterals com l´economia, la geografia i la planificació.

La conferència inaugural del Congrés, que se celebrarà fins el 3 de setembre a Barcelona, l´ha pronunciat el director del Martin Prosperity Institute i professor de la Rotman School of Management de la Universitat de Toronto, Richard Florida.Compartiu aquest contingut