La Guàrdia Urbana i els Mossos consoliden aquest estiu el patrullatge mixt de proximitat a Barcelona : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana i els Mossos consoliden aquest estiu el patrullatge mixt de proximitat a Barcelona

01/09/2011

La Guàrdia Urbana de Barcelona i la Policia de la Generalitat- Mossos d´Esquadra han intensificat aquest estiu el patrullatge mixt de proximitat que es va posar en marxa per primera vegada el mes de desembre passat, coincidint amb l´inici de l´Operació Nadal. Les patrulles mixtes que han actuat en diferents zones turístiques i comercials de la ciutat han tingut una molt bona acollida per part de les diferents entitats veïnals i de comerciants que han valorat molt positivament el treball conjunt i coordinat dels dos cossos policials, realitzat des de la vessant preventiva i de proximitat.

Aquest estiu, han patrullat un total de 199 dotacions, formades per un agent de cada cos policial, en diferents franges horàries de matí i tarda, fet que ha representat una mitjana de 3 patrullatges diaris. En total, els agents han intervingut en 135 actuacions, en el decurs de les quals han realitzat 15 detencions, 313 identificacions a persones i 22 més a vehicles. Tot plegat ha comportat la realització de gairebé 1.200 hores de patrullatge policial.

Durant les festes de Gràcia i de Sants, els agents dels dos cossos han participat en 40 serveis policials, fent patrullatges diaris pels carrers engalanats i per les places on s´han celebrat diferents actes lúdics i festius, augmentant la percepció de seguretat i garantint la convivència i el civisme a l´espai públic perquè tothom gaudís de la festa sense incidències. Enguany, tant les Festes de Gràcia com les de Sants s´han desenvolupat en un ambient festiu i sense cap incident remarcable.

Després de l´èxit de les patrulles mixtes a les Festes de Gràcia i de Sants, els Mossos d´Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona mantindran aquest model de patrullatge també durant les festes de la Mercè i en propers esdeveniments lúdics i festius.

Furts, violència de gènere i falsos policies

La feina que realitzen agents d´una patrulla mixta està encaminada sobretot al patrullatge de proximitat i de prevenció. Els agents, però, també han realitzat altres serveis policials, entre els quals destaquen fins a una total de 15 detencions ?in fraganti?. És el cas de diversos furters que actuen al centre de la ciutat o la detenció de 3 falsos policies. En aquest cas, el passat 27 d´agost una dotació mixta de Sant Martí va participar amb d´altres dotacions policials en una persecució d´un vehicle ocupat per tres presumptes falsos policies. El vehicle circulava per la Ronda Litoral a gran velocitat i de forma temerària posant en risc la seguretat dels altres conductors. Finalment va ser interceptat per diverses patrulles a Badalona i els seus ocupants detinguts després d´intentar fugir corrents.

Una altra dotació va intervenir en un cas de violència de gènere en què una parella s´estava agredint, i la dona presentava talls de navalla al braç que s´havia realitzat ella mateixa, i en una altra ocasió, els agents van col·laborar en la recerca i localització d´una persona que s´havia intentat suïcidar.Compartiu aquest contingut