Xavier Trias reivindica el Corredor Mediterrani i reclama que sigui la prioritat número 1 en infraestructures també pel Govern espanyol : Servei de Premsa

Xavier Trias reivindica el Corredor Mediterrani i reclama que sigui la prioritat número 1 en infraestructures també pel Govern espanyol

07/09/2011

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha viatjat avui a Castelló per participar a la Cimera d´alcaldes pel Corredor Mediterrani que ha servit per reivindicar el Corredor Mediterrani com a eix ferroviari prioritari per part de la Unió Europea.

Es tracta de la segona trobada de capitals de l´arc mediterrani per a la defensa del Corredor Ferroviari Mediterrani que ha liderat l´alcalde de Castelló, Alfonso Bataller, i on han assistit els alcaldes de les dotze capitals de província implicades (Barcelona, Girona, Tarragona, Castelló, València, Alacant, Múrcia, Almeria, Granada, Màlaga, Cadis i Palma de Mallorca). Al final de la trobada han firmat un decàleg en defensa del Corredor Mediterrani.

L´alcalde Trias se suma així a una nova iniciativa per reivindicar davant de l´Estat espanyol i la Unió Europea la declaració del Corredor Mediterrani com a infraestructura prioritària i per expressar la vocació de Barcelona de liderar l´exigència per fer realitat aquest eix mediterrani i d´impulsar un clúster de les principals ciutats del Gran Eix ferroviari Trans-Europeu.

?El Corredor Mediterrani és l´espina dorsal d´una gran regió econòmica que té per centre Barcelona? ha assegurat l´alcalde Trias, que ha destacat ?la importància d´aquest eix que connecta la Mediterrània occidental i el nord d´Àfrica amb els països del nord d´Europa?. L´Alcalde de Barcelona ha reclamat que ?el Corredor Mediterrani es converteixi en la prioritat número 1 en infraestructures del Govern espanyol?, i en resposta a les declaracions del ministre de Foment, José Blanco, sobre que el Corredor és molt important, l´Alcalde ha exposat que ?dir que és molt important no vol dir prioritzar; em crec al ministre i confio en que tingui màxima coherència; altres vegades i amb altres reivindicacions ja ens han donat cops a l´esquena, ens han dit que tenim raó, però no es concretava en res; ara demano al Govern espanyol màxima coherència i notar que és veritat?.
Trias ha recordat que ?les infraestructures ferroviàries tant per al transport de mercaderies amb ample europeu, com de passatgers amb l´Alta Velocitat, són vitals per assegurar el bon futur econòmic del litoral mediterrani?. ?L´eix ferroviari del Mediterrani garanteix una excel·lent connexió dels nostres ports amb el gran flux comercial provinent d´Àsia cap a Europa. L´ús principal dels nostres ports redueix en tres o quatre dies l´arribada de mercaderies del continent asiàtic, amb els corresponents estalvis econòmics i energètics?, ha destacat l´alcalde de Barcelona.

Barcelona farà sentir la seva veu a Brussel·les el proper 21 de setembre

Trias ha destacat que ?Des de Barcelona anunciem el nostre compromís amb la promoció del Corredor Mediterrani i en general del Gran Eix Ferroviari Trans-Europeu que proposa FERRMED?. Segons ha avançat l´Alcalde, ?l´Ajuntament de Barcelona conjuntament amb aquesta organització estem preparant una crida a constituir una Associació del Clúster de Ciutats FERRMED, amb l´objectiu de fer un seguiment coordinat del desenvolupament dels plans d´inversions i de reforçar els vincles socioeconòmics i culturals d´aquesta gran àrea?.

Trias ha revelat que aquesta crida la farà ell mateix, com a alcalde de Barcelona, a Brussel·les el proper 21 de setembre, per demanar el suport de les ciutats que travessa el Gran Eix FERRMED, des d´Algeciras fins a Sant Petersburg. Trias ha recordat que Sant Petersburg és enguany la ciutat convidada de les festes de la Mercè i que participa d´aquesta reclamació.Compartiu aquest contingut