L´alcalde Trias afirma que cal prioritzar i apostar per inversions que generen economia productiva, com el nou moll de contenidors de Port de Barcelona : Servei de Premsa

L´alcalde Trias afirma que cal prioritzar i apostar per inversions que generen economia productiva, com el nou moll de contenidors de Port de Barcelona

08/09/2011

L´alcalde de Barcelona afirma que cal prioritzar i apostar per inversions que generen economia productiva, com el nou moll de contenidors de Port de Barcelona. Aquest matí Xavier Trias ha visitat les obres de la nova terminal de contenidors del Moll Prat del Port de Barcelona que Terminal Catalunya (TERCAT, membre del grup Hutchinson Potr Holdings (HPH)) està desenvolupant al Moll Prat del Port de Barcelona. Aquesta nova terminal, que està previst que comenci amb les seves operacions comercials el 2012, serà la més avançada de la Mediterrània i situarà a Barcelona com a port de referència a Europa i d´entrada del comerç asiàtic.

A la visita també hi ha assistit el president de la Generalitat, Artur Mas; el president de l´Autoritat Portuària de Barcelona, Sixte Cambra; l´alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor; Alejandro Kouruklis, director general de TERCAT; Clemence Cheng, managing director d´HPH Central Europe Division; entre molts d´altres.

L´alcalde ha volgut agrair als responsables de l´empresa de Terminals de Catalunya, SA (TERCAT), i Hutchinson Port Holding (PHP), el major operador de contenidors del món, la seva aposta pel port de Barcelona i ha explicat que, com a cap de l´oposició, va acompanyar l´alcalde Hereu a Xangai per expressar el suport de tot el consistori per aquesta aposta.

?Avui és una satisfacció ser aquí, a la futura terminal de contenidors, com alcalde de Barcelona però també com a president de l´Àrea Metropolitana?, ha dit Trias afegint que aquesta ?és una gran inversió per la ciutat, l´Àrea Metropolitana i també per tot el país?.

Trias ha assenyalat que la futura terminal de contenidors, que situarà el port de Barcelona com a referència a Europa i serà l´entrada del comerç asiàtic, ?és el resultat de la visió de futur d´un conjunt de gent que fa anys van fer una aposta estratègica pel port?.

A parer de l´alcalde ?en el context de crisi que vivim cal prioritzar i apostar per inversions que generen economia productiva, i la nova terminal de contenidors del port de Barcelona ho és?. Trias ha agraït l´aposta de HPH ha fet per Barcelona perquè ?inversions com aquesta ens ajudaran a tirar endavant?.
L´alcalde ha afirmat que cal seguir treballant amb intensitat per tal de garantir els accessos viaris i ferroviaris a les terminals internacionals de contenidors i ha demanat a totes les administracions ?estar a l´alçada? per tirar endavant la connexió ferroviària del port, que malauradament s´ha endarrerit, ?ara tenim una solució transitòria però hem de comprometre la definitiva?.

Per a Trias la solució definitiva per poder treure les mercaderies del port de Barcelona va lligada a la necessitat d´impulsar el Corredor Mediterrani com a eix ferroviari prioritari. Ahir mateix l´alcalde va participar a Castelló en una cimera d´alcaldes per reivindicar davant de l´Estat espanyol i la Unió Europea la declaració del Corredor Mediterrani com a infraestructura prioritària.

L´alcalde s´ha compromès a treballar en aquesta direcció, buscant col·laboració amb les administracions per aconseguir la connexió del port amb Europa i el món.Compartiu aquest contingut