Xavier Trias expressa el seu més sentit condol per la mort de Josep Termes : Servei de Premsa

Xavier Trias expressa el seu més sentit condol per la mort de Josep Termes

09/09/2011

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, expressa el seu més sentit condol per la mort de Josep Termes i ha afirmat que ?ens deixa el llegat d´un exemple personal excepcional, compromès amb el seu país i amb el temps que li va tocar viure?.

A parer de l´alcalde ?gent com en Josep Termes ha fet possible la Catalunya i la Barcelona d´avui, que coneix i s´enorgulleix de la seva història?. Trias ha afegit que amb els seus treballs, combatent idees preconcebudes, ?va evidenciar les arrels populars del catalanisme que arriben fins als nostres dies?. Per a l´alcalde la seva llarga carrera dedicada a la docència i a la investigació universitària ?evidencien la seva talla professional i el seu mestratge?.

L´alcalde ha destacat la seva vocació de servei a les institucions del país i de la ciutat, que es reflecteix en la recent donació de 25.000 exemplars de la seva biblioteca personal al Museu d´Història de Catalunya.

?Va ser, com ell mateix definia en una de les seves obres, un patriota i un resistent. Sempre, en tota circumstància, va mantenir la seva actitud irreductible en la defensa de Catalunya?, ha afirmat l´alcalde.

?La pèrdua d´homes com en Josep Termes, que ens fan comprendre el nostre passat per ajudar-nos a construir el nostre futur, ens deixa un buit molt difícil d´omplir. Però, en memòria seva i amb el seu exemple, ens mantindrem, tal com ell ho va fer, ferms en les nostres idees, en les nostres conviccions i en el nostre projecte de ciutat i de país?, ha finalitzat l´alcalde Trias.Compartiu aquest contingut