Barcelona s´adhereix a l´Associació Catalana de Municipis : Servei de Premsa

Barcelona s´adhereix a l´Associació Catalana de Municipis

21/09/2011



Temps estimat de lectura: 1 minut

La Comissió de Presidència i Règim Interior ha acordat aquest matí l´adhesió de l´Ajuntament de Barcelona a l´Associació Catalana de Municipis. Amb aquesta decisió, Barcelona reforça la seva aposta per desenvolupar, com a capital del país, un paper actiu en el municipalisme català. En aquest sentit, Barcelona mantindrà també la seva adhesió a la Federació Catalana de Municipis. El primer tinent d´alcalde, Joaquim Forn, ha manifestat que Barcelona treballarà per avançar en la unificació de les dues entitats municipalistes de Catalunya. Forn ha destacat la importància que Barcelona, com a capital de Catalunya, exerceixi un paper de motor dels municipis i ciutats.

L´Associació Catalana de Municipis i Comarques és una entitat municipalista que agrupa més del 95% dels ens locals de Catalunya, i el seu objectiu principal és ser una veu representativa i defensar els interessos dels municipis. L´ACM es va constituir el 3 d´octubre de 1981 a la Sala de la Columna de l´Ajuntament de Vic, en una assemblea integrada llavors per 104 alcaldes catalans.

Precisament, aquest any es compleix el 30è aniversari de l´entitat. L´Associació Catalana de Municipis celebrarà la XIV Assemblea el proper dissabte 1 d´octubre a Barcelona, a l´Auditori de CaixaFòrum. Barcelona participarà per primera vegada en l´Assemblea de l´entitat municipalista.





Paraules clau