La Plaça Catalunya reuneix la ciutat més participativa : Servei de Premsa

La Plaça Catalunya reuneix la ciutat més participativa

23/09/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El món associatiu de Barcelona té cita a la Plaça Catalunya durant la Mercè. Fins diumenge es pot visitar la Mostra d´Associacions, que aquest any arriba a la 16a edició i reuneix més de 200 entitats de la ciutat. La Mercè més participativa ocupa el centre de la ciutat amb una Mostra que es converteix en un gran aparador de les entitats de la ciutat. Les entitats, a través dels seus estands, espais comuns i les activitats dalt de l´escenari o a peu de plaça oferiran una autèntica exposició de la ciutat més participativa. La Mostra d´Associacions té diversos espais:

– L´auditori, per als debats i les actuacions de petit format
– La llotja, per a les entitats que ofereixen els productes del seu treball voluntari i solidari
– La Carpa d´activitats, per als tallers i les exposicions
– I l´escenari principal

L´Orfeó Català, que compleix 120 anys, és l´entitat convidada, i protagonitzarà diumenge a partir de les 19:30 hores la Cloenda de la Mostra a l´escenari principal. Posteriorment es podrà veure l´espectacle ?Mirant a Yukali? i un concert de La Locomotora Negra, que celebra 40 anys de vida.

El Comissionat de l´Alcaldia de Participació Ciutadana, Carles Agustí, ha convidat els barcelonins i barcelonines a visitar la Mostra d´Associacions per conèixer la vitalitat i l´activisme social i associatiu de la capital catalana. ?La Mostra és també un reconeixement a les persones que durant tot l´any treballen per fer de Barcelona un referent de la participació i el voluntariat?, ha manifestat Agustí, que ha posat de relleu que ?la mostra té lloc a la Plaça Catalunya, un espai emblemàtic del diàleg ciutadà?.

Activitats durant tot el dia

Dos cops el dia, tant dissabte com diumenge, la Mostra oferirà espectacles de dir (a les 12:00 i a les 17:00 hores). Dissabte a la nit, a partir de les 23:00 hores, la Mostra acollirà el Festival Internacional de Música Coral d´Europa i els seus Cants, amb la participació de les corals de Noruega, Finlàndia, Veneçuela, la República Txeca, Àustria, Geòrgia, Ucraïna, Estònia i Alemanya.

L´Orquestrina La Mundial oferirà el dissabte i el diumenge, a partir de les 13:00 hores, el Ball-vermut, a la Carpa. I el dissabte, a partir de les 20:00 hores, l´escenari principal de la Plaça de Catalunya acollirà espectacles de percussió, dansa i participació.





Paraules clau