Trias destaca l´afluència de públic als actes de la Mercè i es mostra ?orgullós? del civisme que plana en les celebracions : Servei de Premsa

Trias destaca l´afluència de públic als actes de la Mercè i es mostra ?orgullós? del civisme que plana en les celebracions

24/09/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, destaca l´afluència de públic que estan tenint dels actes de la Mercè fins aquest moment, una participació que en general està anant acompanyada d´una actitud cívica i respectuosa per part de la gran majoria dels barcelonins que gaudeixen de la festa major.

Trias assegura que ?les coses funcionen bé amb una afluència destacada de gent a tot arreu? i afegeix ?la Guàrdia Urbana està fent un treball extraordinari en col·laboració amb els Mossos d´Esquadra?. També insisteix: ?estem orgullosos del civisme de la gent, i de l´organització que es porta a terme?.
L´alcalde s´ha referit a la pluja tot recordant la llegenda que diu que quan plou per la Mercè són llàgrimes de Santa Eulàlia: ?Malhauradament Santa Eulàlia plora i per això avui la pluja ens fa la guitza?, però convida els barcelonins a seguir gaudint de la festa, i a sortir al carrer, malgrat la pluja, amb aquest mateix esperit cívic que han demostrat fins ara.

Trias valora molt positivament una iniciativa que està donant bons resultats. Consisteix a limitar la graduació de les begudes alcohòliques que se serveixen als concerts, una graduació que no pot passar del 6%. Segons l´alcalde, ?es nota una millora, estan baixant els incidents i els casos de comes etílics?.

Finalment l´alcalde admet un cert repunt de la venda ambulant en alguns espais a on hi ha una gran intensitat d´activitat festiva i cultural aquests dies, per exemple, al barri Gòtic. Trias manifesta que s´hi està actuant, però recorda també que la tasca per eradicar aquesta pràctica il·legal no es limita només a actuar contra les persones que venen les llaunes al carrer sinó contra les xarxes de distribució que hi ha al darrere, és a dir ?contra l´origen del problema?, una feina més a llarg termini en la qual s´hi està treballant amb molta intensitat.





Paraules clau