L´alcalde anuncia que Barcelona adaptarà les finances municipals als criteris comptables europeus : Servei de Premsa

L´alcalde anuncia que Barcelona adaptarà les finances municipals als criteris comptables europeus

26/09/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha anunciat avui que l´Ajuntament de Barcelona adaptarà les finances municipals als criteris del Sistema Europeu de Comptes per ?garantir la liquiditat i la sostenibilitat futura dels serveis municipals?. L´alcalde ha afirmat que ?volem predicar amb l´exemple, amb visió de futur, per garantir la qualitat de vida i el benestar dels nostres fills?. Xavier Trias ha exposat la situació financera del consistori i les directrius del pressupost del 2012 en una conferència al Fórum Europa-Tribuna Catalunya, que ha presentat el secretari general de CiU i portaveu de la federació al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida.

Xavier Trias ha explicat que ?el càlcul del dèficit i les necessitats financeres de l´Ajuntament es farà a partir d´ara seguint criteris europeus? per tal que ?no et gastis allò que no tens?. ?És tan senzill com posar estrictament a l´ingrés allò que tens assegurat en aquell moment. Si als pressupostos d´ingressos posem el que ens agradaria tenir enlloc del que tenim, i ens ho gastem, quan els ingressos fallen et dones una patacada?, ha sentenciat l´alcalde. En aquest context, Trias ha assenyalat que el consistori haurà de revisar el Pla Econòmic i Financer vigent amb l´aplicació dels nous criteris comptables. ?L´haurem de revisar perquè la comptabilitat pressupostària l´aguanta, però si ho fem seguint el Sistema Europeu de Comptes, no?, ha dit l´alcalde.

L´alcalde ha remarcat que el nou sistema assegurarà el compliment del compromís de pagament a trenta dies dels proveïdors municipals, que també es presentarà com a mesura de govern en el pròxim Consell Plenari. Trias ha assenyalat que ?aquesta mesura s´emmarca dins d´una bateria d´objectius estratègics del govern, com ara l´acceleració en la tramitació de llicències o la finestreta única empresarial?.

L´alcalde ha deixar clar que ?el nou pressupost municipal prioritzarà la inversió orientada a la creació de riquesa i a l´atenció social a les persones? i ha insistit que ?allargarem la mà per buscar acords amb tots els grups municipals i tirar endavant els comptes amb el màxim consens possible?. Trias ha afirmat que ?com alcalde de Barcelona no em veuran mai defensar increments aleatoris i indiscriminats de la despesa pública en àmbits que no generin un benefici per les persones?. També s´ha compromès a impulsar ?mesures per millorar la gestió econòmica? aplicant ?sentit comú i transparència? i ?predicant amb l´exemple per recuperar la confiança política de la ciutadania en les seves institucions?.

D´altra banda, l´alcalde de Barcelona ha lamentat que la reforma constitucional ?no ha volgut comptar ni amb les veus ni amb les aspiracions legítimes de les ciutats i els municipis?. ?La improvisada reforma constitucional ha tractat els municipis amb total indiferència?, ha criticat Trias. En aquest sentit, ha reivindicat que la futura Llei Orgànica tingui en compte les necessitats d´endeutament dels municipis. L´alcalde ha insistit a reclamar ?que es respecti el contingut de la Carta Municipal en el seu tram estatal aprovat pel Congrés dels Diputats?.

L´alcalde Trias també ha qualificat la festa major de la Mercè ?d´èxit de civisme per la implicació dels barcelonins i les barcelonines? i ha assegurat que ?els dispositius i serveis municipals han funcionat a la perfecció?.

podeu descarregar fotografies de la conferència

http://www.flickr.com/photos/xaviertrias





Paraules clau