La Guàrdia Urbana de Barcelona avorta el buidatge il·lícit de cartró dels contenidors de recollida selectiva : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana de Barcelona avorta el buidatge il·lícit de cartró dels contenidors de recollida selectiva

27/09/2011



Temps estimat de lectura: 1 minut

Agents de la Guàrdia Urbana han detectat els conductors d´un camió, Ford Trànsit, carregat amb 400 kg. de cartró que, prèviament havien buidat dels contenidors de recollida selectiva de la via pública al Districte de Nou Barris. Els ocupants del camió, d´origen romanès, han estat denunciats per infringir l´article 63 de l´Ordenança d´Ús de la Via Pública, – ?Escollir i/o seleccionar residus dipositats a la via publica, incloent-hi els que hi ha dins dels contenidors?.

D´altra banda, atès que la quantitat de paper i cartró era d´importància, uns 400 Kg, i era evident que eren fruït de recollida il·lícita, (segons han manifestat els denunciats, era el producte de 3 dies de recollida), el vehicle ha estat traslladat al ?punt verd? més proper per a la descàrrega del cartró obtingut de forma irregular.

Des de fa temps els agents treballen per combatre la pràctica de recollida de cartró dels contenidors de recollida selectiva per part de persones alienes al servei de neteja. Sovint aquestes persones van en grup i fan servir vehicles per a carregar els cartrons i els papers. Aquests vehicles solen aturar-se al costat del contenidor, dificultant el trànsit, i els ocupants procedeixen a transvasar els cartrons. Per aquest motiu, la Guàrdia Urbana actua contra aquells que realitzen aquet tipus de pràctiques.

Podeu consultar imatges de l´operació, fent clic al següent enllaç:

http://www.ajbcnpremsa.info/download/cartro1.jpg





Paraules clau