Barcelona tindrà un Consell Consultiu de l´Habitat Urbà : Servei de Premsa

Barcelona tindrà un Consell Consultiu de l´Habitat Urbà

29/09/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona crearà el Consell Consultiu de l´Hàbitat Urbà que tindrà naturalesa d´òrgan assessor i consultiu de l´administració municipal en relació a les polítiques i estratègies sobre l´hàbitat urbà. Dependrà orgànicament de la Tercera Tinència d´Alcaldia d´Hàbitat Urbà que integra l´urbanisme, el medi ambient, les infraestructures i les tecnologies de la informació, sota una visió integrada del projecte urbà i del propi manteniment de la ciutat.

La mesura de govern que es presentarà al proper Plenari Municipal recull la necessitat que aquesta nova etapa, on prima una visió integral ?del cos de la ciutat?, s´acompanyi de mecanismes actius per poder escoltar i interactuar de forma permanent, amb els col·legis professionals i els experts involucrats en la transformació física de Barcelona i recuperar el molt necessari esperit crític i el debat constructiu sobre la ciutat, amb la màxima transparència.

Per tot això es crea aquest Consell consultiu, que tindrà com a característica fonamental la seva transdisciplinarietat, integrant els diversos coneixements i disciplines necessàries per a la construcció de la ciutat.

El Consell estarà integrat per 35 notables i experts de l´arquitectura, el disseny, la sostenibilitat, el medi ambient, les infraestructures, l´urbanisme, el paisatge, i les tecnologies de la informació i la comunicació de l´àmbit professional, acadèmic i científic destacats per la seva trajectòria i reconegut prestigi.

La ciutat de Barcelona vol comptar amb el seu assessorament i consell donat que en la majoria dels casos els membres que en formaran part han estat en les darreres dècades autèntics protagonistes de la transformació de Barcelona, i suposen un actiu per tal de desenvolupar el nou model urbà que impulsa el Govern de la ciutat.

L´arquitecte i urbanista Oriol Bohigas presidirà aquest òrgan consultiu que tindrà 3 vicepresidents: l´enginyer de camins, canals i ports Albert Serratosa; l´ecòleg i doctor en biologia Ramón Folch i l´enginyer industrial, expert en societat de la informació i actual President del Cercle per al Coneixement CXC-BB, Joan Majó.

També seran membres del Consell el President del FAD, Miquel Espinet, l´arquitecte Beth Galí, Salvador Rueda,de l´Agència d´Ecologia Urbana, el geògraf i doctor en Ciències Ambientals, Martí Boada, l´arquitecte i Premi Europeu d´Urbanisme Carles Llop o la Directora del recinte històric de Sant Pau, Gemma Sendra.

FUNCIONS BÀSIQUES

El Consell Consultiu de l´Hàbitat Urbà tindrà assignades les següents funcions:

? Assessorar el govern municipal sobre les iniciatives, les polítiques i les línies estratègiques de l´acció municipal en l´àmbit de l´arquitectura, el disseny, la sostenibilitat, el medi ambient, les infraestructures, l´urbanisme, el paisatge, i les tecnologies de la informació i la comunicació, que configuren la intervenció sobre l´hàbitat urbà.
? Proposar mesures d´actuació per al foment, l´educació i la recerca referides a l´hàbitat urbà.
? Elaborar estudis o dictàmens sobre temes relatius a les matèries esmentades, a petició de l´alcaldia.
? Elaborar un informe anual sobre la situació de l´hàbitat urbà de la ciutat de Barcelona, on es mencionin les actuacions mes destacades que s´hagin realitzat en el camp de l´hàbitat urbà.





Paraules clau