Barcelona acull la 20a edició de la Festa al Cel, l´espectacle aeronàutic més gran de la Mediterrània : Servei de Premsa

Barcelona acull la 20a edició de la Festa al Cel, l´espectacle aeronàutic més gran de la Mediterrània

30/09/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest diumenge Barcelona ha acollit una nova edició, la 20a, de la Festa al Cel. La Festa al Cel és l´espectacle aeronàutic més gran de la Mediterrània i un dels més importants d´Europa i una plataforma de difusió i promoció del sector aeronàutic. Milers de persones s´han desplaçat a les platges del front marítim de Barcelona aquest cap de setmana per gaudir de les espectaculars acrobàcies realitzades per 69 aeronaus provinents d´arreu del Món.

La Festa al Cel, organitzada per l´Ajuntament de Barcelona des del 1992, compta amb la coordinació tècnica de l´Aero Club Barcelona-Sabadell i el suport d´AENA, l´aeroport Barcelona- El Prat, BAIE (Barcelona Aeronàutica i de l´Espai), la FPAC ( Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya), l´Exèrcit d´Aire i l´empresa del sector Eads-Casa. També hi col·labora la Generalitat de Catalunya a través de la societat pública Aeroports de Catalunya i del Departament de Territori i Sostenibilitat. L´alcalde ha agraït a tots ells la seva col·laboració en la celebració del festival, així com la de tots els participants, entre els que ha destacat la participació de la pilot acrobàtica russa Svetlana Kapanina, en l´any en que es commemora el centenari del primer vol realitzat per una dona pilot a Barcelona

En el marc de la celebració de la festa l´alcalde Xavier Trias ha lliurat els guardons Cristòfol Juandó i Josep Canudas. En aquesta edició el guardó Cristòfol Juandó, que es concedeix al millor treball d´investigació sobre la història aeronàutica de Catalunya, s´ha concedit ex-aequo a l´ Institut de Ciències del Mar, Mier Comunicaciones i Universitat Politècnica de Catalunya per les seves tasques de coinvestigació de l´instrument científic del satèl·lit d´observació de la Terra per a l´ESA, SMOS (Soil Moisture and Ocean Salinity) i per suposar un exemple exitós de col·laboració Universitat-Empresa reconegut a nivell internacional en un àrea pionera. I el Guardó Josep Canudas, que s´atorga a les entitats que més dedicació han tingut durant l´any a la promoció d´activitats aeronàutiques al país, o a aquelles persones que durant la seva vida s´han dedicat al desenvolupament de l´aviació en general o que n´han protagonitzat algun fet rellevant, s´ha concedit a títol pòstum al pilot acrobàtic Alex MacLean, com a reconeixement per la seva magnífica i continuada tasca, implicació i trajectòria en el món de l´aeronàutica com a pilot acrobàtic a més de pilot de la Red Bull Air Race World Series.

Com ha explicat l´alcalde la Festa al Cel, ?un espectacle d´acrobàcia, seguretat i precisió, té com a objectiu apropar a la ciutadania el món de l´aeronàutica? i és ?també l´expressió d´un sector clau i estratègic per al desenvolupament econòmic de Barcelona i Catalunya, generador d´ocupació i una mostra de la capacitat de la capital catalana per organitzar i acollir esdeveniments de ressò internacional?.





Paraules clau