S´instal·la un nou punt verd a la Barceloneta : Servei de Premsa

S´instal·la un nou punt verd a la Barceloneta

04/10/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona ha aprovat un projecte per instal·lar un nou punt verd de barri a la Barceloneta, concretament en un espai integrat dins del parc de la Barceloneta, a tocar de l´avinguda de Salvat-Papasseit.

El nou punt verd s´ubicarà en un parterre pròxim a l´entrada per aquest carrer al parc, a prop de l´edifici de la Fàbrica del Sol, amb el qual constituirà un conjunt d´equipaments de caràcter ambiental.

El recinte, envoltat d´un tancament vegetal, ocupa una superfície total de 185 m2. El punt verd inclou dos espais de 12 m2 cadascun destinats a serveis i comunicació, els contenidors, una zona pública, una zona de manteniment i incorpora també una aula ambiental. Com a factor destacable, aquest nou equipament ha estat dissenyat seguint criteris ambientals per a la màxima eficiència funcional i aprofitament dels recursos naturals, incorporant aspectes d´eficiència energètica en els consums elèctrics o l´aprofitament de les aigües pluvials. Aquest punt verd també incorpora una aula ambiental per donar-li valor afegit a aquesta instal·lació. Actualment el punt verd de barri de la Sagrada Família disposa també d´una aula ambiental que dóna serveis als ciutadans interessats en l´adopció i millora de bons hàbits en la gestió ambiental dels recursos.

La idea és que el nou punt verd s´integri d´una forma totalment harmònica en el seu entorn. Les edificacions previstes no superaran els 5 metres d´alçada i les instal·lacions es faran amb materials lleugers i acabats que garantiran la seva integració en el parc.

En aquests moments aquest projecte està passant les fases d´aprovació en els consells plenaris de la ciutat i del districte de Ciutat Vella.

El cost de la instal·lació, que s´emmarca en els projectes de caràcter ambiental del Pla de Barris de la Barceloneta, suma 375.000 euros, que assumeix el Pla de Barris. Per altra banda, és l´empresa mixta Foment de Ciutat Vella la responsable de tirar endavant la construcció del recinte. Pel que fa al disseny de nou punt verd, és obra de l´àrea de Medi Ambient de l´Ajuntament de Barcelona.





Paraules clau