Obre la nova biblioteca de Vallcarca i els Penitents, a Gràcia : Servei de Premsa

Obre la nova biblioteca de Vallcarca i els Penitents, a Gràcia

07/10/2011

Dilluns, dia 10, obrirà les seves portes la nova biblioteca Maria Antonieta Cot i Miralpeix, del barri dels Penitents, a Gràcia. Amb aquesta, ja són tres les biblioteques del districte de Gràcia, juntament amb la de la Vila de Gràcia, oberta al 2002, i la Biblioteca Jaume Fuster, de 2005.

L´equipament tindrà dos fons especials: un dedicat al jazz i al blues, amb una àmplia col·lecció de cd´s i dvd´s, així com llibres especialitzats; i l´altre dedicat a teràpies alternatives, amb documents relacionats amb la medicina preventiva, la nutrició, les plantes medicinals, l´homeopatia, els mètodes de relaxació i el ioga, entre d´altres.

L´espai té previst programar activitats i concerts que tinguin com a objectiu la difusió del jazz i del blues. La biblioteca té 1.383,41 m2 de superfície construïda, repartits en quatre plantes i té dos accessos diferents. Un accés independent a la sala d´actes en el nivell inferior, i l´accés principal de l´edifici vinculat al carrer per mitjà d´una escala i d´una gran rampa, que el relaciona amb la placeta veïna. La Sala d´Actes té una capacitat per a cent persones. A més, compta amb dues sales polivalents i un aula multimèdia.

Maria Antonieta Cot i Miralpeix (1910-1994), que dóna el nom a la biblioteca, va ser una bibliotecària defensora de les biblioteques populars de la República. Durant el franquisme, va dirigir la Central de Biblioteques Populars i sota la guia de la seva direcció, les biblioteques populars van ser focus de difusió de la cultura catalana: es van introduir llibres en català i d´autors catalans, es van realitzar conferències i tertúlies literàries sobre autors del país, exposicions i, fins i tot, classes de català. Es va jubilar el 1980 i va ser veïna de Gràcia gran part de la seva vida.

La biblioteca obrirà en el següent horari: Dimarts, dijous i divendres de 10 hores a 14 hores. Dissabtes de 10 hores a 14 hores
Dilluns a divendres; de 16 hores a 20.30 hores.

L´equipament oferirà informació i assessorament, préstec de documentació, suport a la formació i a l´autoaprenentatge, formació en noves tecnologies, accés a internet, xarxa WIFI, reserva d´ordinadors, i servei de tràmits en línia. A més, oferirà suport i programarà activitats especials per a les escoles, i per a promoure la difusió de la lectura.Compartiu aquest contingut