20 agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona recuperen de manera voluntària 200 Kg. de residus del fons marí barceloní en un dia : Servei de Premsa

20 agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona recuperen de manera voluntària 200 Kg. de residus del fons marí barceloní en un dia

18/10/2011

Durant el dia d´avui 40 submarinistes, 20 dels quals són agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona, han recuperat 200 Kg de residus i deixalles del fons marí del litoral barceloní. En aquesta activitat voluntària, organitzada pel Centre Esportiu de la Guàrdia Urbana, també hi han participat 10 submarinistes de la Creu Roja i 10 més del centre submarinista.

Aquesta immersió subaquàtica s´ha realitzat durant aquest matí i tot i que la neteja del fons marí és competència estatal, s´emmarca dins dels projectes de sensibilització ciutadana abocats a conscienciar les persones de la necessitat de respectar i protegir l´ecosistema marí del litoral de la ciutat, davant de les agressions i actes d´incivisme que, sovint, malmeten la seva riquesa biològica.

L´activitat, que era oberta a tothom que hi volgués participar amb l´únic requeriment de disposar de la titulació de submarinista, ha consistit en submergir-se al fons de les platges i espigons i recollir tots aquells objectes i deixalles que alguns ciutadans incívics han llençat des de les platges, els espigons o des dels vaixells.

L´àrea de Medi Ambient ha col·laborat amb la iniciativa, donant suport logístic per al trasllat del material de submarinisme per les diverses platges. Una vegada finalitzada la immersió, s´ha dut a terme una classificació i selecció del material retirat. Medi Ambient ha posat a disposició dels submarinistes els camions per a la recollida de les deixalles i el seu trasllat al punt verd del Fòrum per al seu posterior reciclatge.

Alguns dels objectes curiosos que els agents han retirat del fons marí han estat una cadira plegable, un bastó d´invident i dos rellotges que marcaven l´hora actual.

Podeu consultar imatges de l´activitat fent clic als següents enllaços:

http://www.ajbcnpremsa.info/download/fonsmari1.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/fonsmari2.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/fonsmari3.jpgCompartiu aquest contingut