L´alcalde Trias afirma que el Corredor Mediterrani és una infraestructura vital per garantir el desenvolupament econòmic de Catalunya i de la megaregió del mediterrani : Servei de Premsa

L´alcalde Trias afirma que el Corredor Mediterrani és una infraestructura vital per garantir el desenvolupament econòmic de Catalunya i de la megaregió del mediterrani

19/10/2011

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha afirma que el corredor és una infraestructura vital per garantir el desenvolupament econòmic de Catalunya i de la megaregió del mediterrani. Xavier Trias ha fet una compareixença conjunta aquest migdia amb l´alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, l´alcalde de Lleida, Àngel Ros, l´alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i l´alcalde de Figueres, Santi Vila, per celebrar la decisió de la Comissió Europea d´incloure l´eix ferroviari del mediterrani entre les prioritats de la xarxes de transport transeuropees.

L´alcalde Trias ha qualificat el dia d´avui de ?jornada històrica? per la inclusió del Corredor Mediterrani a la Xarxa Bàsica europea de transport de mercaderies. ?Així ho recomanava el sentit comú i així ha estat finalment acceptat per part de la Comissió Europea?, ha manifestat.

L´alcalde de Barcelona ha volgut destacar en la seva intervenció la voluntat i visió de futur de totes les administracions, societat civil, i empreses involucrades i que han donat suport tots aquests anys al Corredor Mediterrani, com ha afegit ?han estat anys intensos i de col·laboració renovada entre moltes ciutats i administracions, de Catalunya i València, i també de Múrcia, les Illes i Andalusia?.

Com ha explicat l´alcalde el Corredor Mediterrani és una infraestructura vital per a garantir el desenvolupament econòmic de futur de la gran megaregió econòmica del litoral mediterrani. El Corredor Mediterrani és “l´espina dorsal d´un gran eix econòmic europeu”, conegut com a Gran Eix FERRMED, que connecta la Mediterrània occidental i el nord d´Àfrica amb els països del nord d´Europa.

Trias ha afegit que en una situació econòmica com l´actual ?era molt difícil girar la cara i donar l´esquena a una realitat econòmica de futur com la que representa el Corredor del Mediterrani?.

L´alcalde ha advertit que la decisió de Brussel·les ?ens obliga a tots ja que en els moments de dificultats econòmiques cal prioritzar les inversions i aquesta és una aposta per fer un salt endavant, crear riquesa i tirar el país endavant?. En aquest sentit, Trias espera que ?siguem capaços de complir i fer els deures?.

?Des de Barcelona volem esdevenir una capital econòmica de referència del sud d´Europa, i compartir amb la resta de ciutats del Corredor, el benefici de les economies d´escala que suposarà?, ha afirmat l´alcalde que ha anunciat que per aquest fi, el proper any es constituirà a Barcelona un Clúster Internacional de Ciutats del gran eix FERRMED, per fer un seguiment coordinat del desenvolupament dels plans d´inversions previstos i reforçar els vincles socioeconòmics i culturals d´aquesta gran àrea. Xavier Trias ha convidat els alcaldes presents a l´acte a incorporar-s´hi.

Podeu descarregar imatges a :

http://www.flickr.com/photos/xaviertriasCompartiu aquest contingut