Xavier Trias: ?Barcelona és un mercat segur? : Servei de Premsa

Xavier Trias: ?Barcelona és un mercat segur?

19/10/2011

L´alcalde de Barcelona,Xavier Trias, ha assegurat avui que ?Barcelona és un mercat segur: som un magnífic lloc per invertir, per viure, per fer negocis, per contribuir a l´economia productiva?. Trias ha participat a la inauguració del 15e Saló Immobiliari Barcelona Meeting Point acompanyat del viceprimer ministre de la Federació de Rússia, Alexander Zhúkov, a qui ha donat la benvinguda a la ciutat en rus: ?Dobro pagélovat v Barcelonu?.
Davant una important delegació d´inversors russos, l´alcalde ha agraït el seu interès per ?una ciutat atractiva com Barcelona? i s´ha mostrat convençut que el Saló que se celebra durant aquests dies serà de gran utilitat per reactivar el sector immobiliari. ? Els inversors estrangers tindran l´oportunitat de comprovar durant el saló que Barcelona té, a més, el potencial de ser una de les àrees més dinàmiques d´Europa, amb una gran projecció internacional i amb una marca de prestigi arreu del món?, ha assenyalat l´alcalde.
Segons Trias ?per promoure l´economia productiva, clau en la creació i el desenvolupament de l´ocupació, Barcelona combina de forma única espais productius, tant per a l´economia industrial com per a l´economia del coneixement i la innovació?.
Trias ha enumerat els espais que seran objecte de debat en aquesta edició del Barcelona Meeting Point: el BZ, que acollirà activitats industrials dels sectors biotecnològic, alimentari i cultural; el districte 22@ que ofereix espais per a la concentració d´activitats basades en el coneixement, però, alhora, es complementa amb una àmplia oferta de serveis i usos residencials, amb habitatges de protecció oficial i privats; i el projecte Blau@Ictínea, encara en fase de conceptualització que pretén regenerar la zona portuària creant un gran pol productiu que no exclogui la idea residencial de ciutat.
El compromís de l´Ajuntament de Barcelona
L´alcalde també ha volgut destacar la tasca que fa l´Ajuntament de Barcelona. ?Impulsarem la construcció de nous habitatges assequibles i sostenibles i continuarem fomentant la rehabilitació dels edificis consolidats?, ha sentenciat l´alcalde.
Trias ha assegurat que ?l´habitatge és un dret bàsic de les persones i per això la nostra aposta és fer tot el possible per garantir aquest dret, impulsant i facilitant l´accés a l´habitatge i desenvolupant polítiques urbanístiques per satisfer la demanda de vivenda assequible i, alhora, contribuir a reactivar el sector immobiliari?.
L´alcalde ha avançat que ?l´obtenció i la gestió del sòl, a través del planejament és la garantia de futur de la ciutat, i per això l´Ajuntament n´ha de formar part activa exercint el seu lideratge i facilitant, alhora, l´entrada de nous inversors que ens ajudin a transformar els nous àmbits que volem desenvolupar?.

Podeu descarregar fotos de la inauguració:
http://www.flickr.com/photos/xaviertriasCompartiu aquest contingut