Barcelona celebra el cessament definitiu de l´activitat armada d´ETA : Servei de Premsa

Barcelona celebra el cessament definitiu de l´activitat armada d´ETA

28/10/2011



Temps estimat de lectura: 1 minut

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat avui una declaració institucional arran de la declaració del cessament definitiu de l´activitat armada de l´organització terrorista ETA. El Plenari ha expressat que la declaració d´ETA ?esdevé una oportunitat històrica per posar fi a més de 50 anys de violència? i reconeix que ?l´actitud de fermesa contra el terrorisme ha estat clau per aquesta declaració de la banda terrorista?.

La Declaració Institucional recull les següents consideracions.

– Celebrar la declaració de cessament definitiu de l´activitat armada de l´organització terrorista ETA, que obre la porta a una pau sostinguda i duradora a Euskadi.

– Fer partícep a totes les forces polítiques i socials a implicar-se de manera decidida i reconciliadora en el procés de pau que ara s´inicia i que ha de conduir al desarmament i la dissolució definitiva d´ETA, on la unitat democràtica és la resposta més adequada a la superació definitiva de la violència.

– Des de l´Ajuntament de Barcelona volem reiterar el nostre rebuig a la violència terrorista, sigui quina sigui la seva procedència, i expressar novament el nostre condol per les víctimes del terrorisme i la nostra solidaritat amb els seus familiars.

Al web de premsa trobareu el text sencer de la Declaració Institucional.





Paraules clau