El Patronat Municipal de l´Habitatge obre el concurs de projectes per a dues promocions d´habitatges dotacionals als carrers Tànger i Ali Bei : Servei de Premsa

El Patronat Municipal de l´Habitatge obre el concurs de projectes per a dues promocions d´habitatges dotacionals als carrers Tànger i Ali Bei

28/10/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Patronat Municipal de l´Habitatge ha obert el concurs per a la selecció de la proposta que ha de servir de base per a la redacció del projecte i posterior direcció de les obres de les promocions d´habitatges dotacionals als carrers Tànger núm 38b-42/Àlaba núm. 132-138, al districte de Sant Martí, i al carrer Ali Bei, 100-102, a l´Eixample.

La promoció del carrer Tànger tindrà una superfície construïda total aproximada de 7.000 m2 i constarà de planta baixa i 5 plantes pis. Uns 1.000 m2 de l´edifici es destinaran a l´allotjament de col.lectius vulnerables i/o específics. Aquestes unitats, podrien tenir una superfície d´entre 15 i 40 m2 útils i, excepcionalment, es podria arribar fins als 90 m2 per a col.lectius més amplis. La resta de superfície es destinaria a la construcció d´uns 60-65 habitatges dotacionals majoritàriament de dues habitacions. El pressupost del contracte, que inclou la redacció del projecte bàsic i la de l´estudi de seguretat i salut, és de 162.171, 11 ? amb IVA inclòs.

La promoció del carrer Ali Bei, entre els carrers de Sardenya i Marina, també constarà de planta baixa i 5 plantes i tindrà una superfície construïda total de 6.400 m2. D´aquests, uns 1.000 m2 es destinaran a col.lectius vulnerables i/o específics, mentre que uns 3.500 m2 es destinarien a la construcció de de 45-50 habitatges dotacionals majoritàriament de dues habitacions. El pressupost del contracte és de 141.901,81 ?.

Aquestes dues promocions seran les primeres que es destinaran a acollir col.lectius vulnerables i/o específics. En aquest grup, entrarien sectors socials amb pocs recursos (per sota d´1,5 vegades l´IPREM per al lloguer d´habitatge), joves de fins a 35 anys, persones majors de 65 anys, dones víctimes de la violència de gènere, persones amb discapacitat i altres col.lectius en risc d´exclusió social.

El termini per presentar els projectes per a les dues promocions finalitza el proper 29 de novembre. En el projecte seleccionat, es valoraran aspectes com la qualitat arquitectònica de la proposta, la racionalitat funcional i el rendiment de superfícies útils/construïdes, la capacitat de fer ciutat, l´aplicació de mesures energètiques, etc.





Paraules clau