Actuacions preventives endegades a la plaça d´Isop pels serveis tècnics municipals : Servei de Premsa

Actuacions preventives endegades a la plaça d´Isop pels serveis tècnics municipals

07/11/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Els serveis tècnics de l´Ajuntament de Barcelona han treballat durant el matí per assegurar l´estabilitat de la zona de la plaça d´Isop, afectada divendres per un esvoranc al paviment. De manera preventiva, avui s´analitza i inspecciona la xarxa de clavegueram existent, s´ha posat en marxa un estudi d´hidrogeologia del sector i s´està duent a terme un estudi complert de la situació de la xarxa d´abastament d´aigua potable a la zona, sol.licitat a la companyia d´aigües.

Ara mateix, també es treballa a les tasques per la restitució del clavegueram malmès al mig de la plaça d´Isop, i per restablir la normalitat al clavegueró de Plutó número 4, afectat durant el cap de setmana desviant l´aigua cap a l´exterior. Les tasques de restitució definitiva del clavegueram duraran unes tres setmanes. A més, ja s´han reobert al trànsit els carrers dels Cortada i de Samaniego, a l´entorn de la plaça.

El Tinent d´Alcalde d´Hàbitat Urbà de l´Ajuntament de Barcelona, Antoni vives, ha anunciat que ?els veïns de l´edifici desallotjat podran tornar avui cap a les 17 hores a casa seva?. Els Bombers de Barcelona han autoritzat la tornada dels 14 veïns desallotjats als seus habitatges, un cop s´hagin restablert tots els subministraments a la finca del número 4 de la plaça d´Isop. Els veïns han estat atesos durant tot el cap de setmana pels serveis d´Emergències Socials de l´Ajuntament de Barcelona, que els han ofert allotjament alternatiu, i han pogut accedir als seus habitatges a recollir efectes personals acompanyats pels bombers i personal tècnic. El tinent d´alcalde ha afirmat que ?volem ser proactius a donar informació als veïns?.

També durant el dia d´avui, per detectar preventivament qualsevol possible moviment dels edificis més propers a la zona de la incidència, s´està realitzant una campanya d´auscultació dels edificis de l´entorn. També s´actua per detectar el comportament del terreny i per realitzar correccions puntuals, si fos necessari, en punts específics.

A més, Vives ha explicat que ?volem que tothom pugui estar tranquil, i ara farem seguiment del barri per l´estabilitat. S´ha fet un seguiment exhaustiu de l´edifici desallotjat i no s´ha mogut res? i ha anunciat que ?aquest barri està construït damunt de mines i torrenteres i per això volem refer tots els plànols i actualitzar la informació per veure quin camí agafa l´aigua?.

Les actuacions tècniques del cap de setmana s´han concentrat en el reompliment de l´esvoranc amb 180 m3 de formigó, feines que van començar quan ho va permetre la pluja i van finalitzar la nit del dissabte.

A hores d´ara es continua investigant per determinar les causes exactes de l´esvoranc provocat divendres a la plaça d´Isop i produït inicialment per la ruptura d´una canonada.

En aquesta zona continuen les afectacions al trànsit de vehicles, que varien en funció del desenvolupament de les obres. En aquesta primera fase es talla la circulació viària pel carrer Plutó a la zona propera a la plaça Isop i es manté el pas viari i de vianants per aquesta plaça, vorejant la zona d´obres, entre els carrers Cortada, Samaniego i Segur, i mantenint el pas de vianants des de la plaça fins al carrer Coll i Alentorn. Aquesta primera fase es mantindrà com a mínim una setmana.





Paraules clau