L´alcalde Trias destaca la importància de sensibilitzar la societat dels processos de producció i generació d´energia i del seu el consum responsable : Servei de Premsa

L´alcalde Trias destaca la importància de sensibilitzar la societat dels processos de producció i generació d´energia i del seu el consum responsable

11/11/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Xavier Trias ha visitat aquest matí l´exposició ?Increïble Energia´, situada a la carpa que Endesa Enel ha instal·lat al Port Vell per divulgar aspectes relacionats amb l´energia, des del punt de vista d´eficiència energètica i sostenibilitat. L´alcalde ha felicitat Endesa per aquesta iniciativa que difon entre el gran públic, i especialment entre els escolars, alguns dels aspectes menys coneguts de l´energia i contribueix a sensibilitzar sobre la necessitat de fer-ne un consum responsable.

Com ha explicat l´alcalde ? a la ciutat de Barcelona tenim una contaminació atmosfèrica encara massa alta i el futur passa per la moto i el cotxe elèctric, entre tots hem de fer que aquests vehicles cada dia siguin més atractius?.

Per a Trias ?hem de ser capaços d´explicar als joves, que són el futur de la nostra ciutat i del nostre país, que l´energia és un recurs fonamental pel funcionament de la nostra societat, però que també té un impacte ambiental i econòmic? i ha afegit que per això, és tan important conèixer la realitat del món de l´energia, conscienciar la població sobre els seus costos i sobre el que podem fer entre tots per minimitzar-los.

L´alcalde ha explicat que, com Ajuntament, s´estan duent a terme accions encaminades a la gestió eficient dels recursos, ?fent-ne un ús racional i introduint millores tecnològiques en equipaments existents i en nous projectes de construcció?; a fomentar l´ús d´energies renovables; reduir les emissions de gasos contaminats, causants del canvi climàtic; i comunicar a la societat la realitat del consum d´energia a la nostra ciutat i promoure accions de sensibilització per canviar pautes de consum. En aquest sentit, l´alcalde ha afirmat que ?la formació des de l´escola és clau?.

L´alcalde ha finalitzat la seva intervenció animant tothom a visitar la mostra perquè segur que tots hi descobrirem alguna idea nova per fer un ús més racional de l´energia o aprendrem algun concepte nou que desconeixíem.

?Increïble Energia? és una carpa-exposició de 800 m2 que, a través de tallers, jocs, espectacles, debats i exposicions, ensenya de forma didàctica diversos aspectes del món energètic a infants, joves i adults, des dels seus orígens, passant per la realitat actual i acabant pels últims avanços en aquest terreny. L´objectiu és el d´educar i conscienciar a la població dels processos de producció i generació d´energia, el consum responsable i les possibilitats energètiques del segle XXI.

La carpa, instal·lada des de dijous 10 i fins diumenge 13 de novembre al Port Vell, consta de 4 espais:

-Espai educatiu: ensenya als nens què és l´energia i com s´ha d´utilitzar
-Escenari: durant tot el dia, s´hi representen actuacions, shows musicals, tallers creatius… sempre amb el tema de l´energia com a eix central.
-Espai Endesa- Enel: informació de l´empresa
-Espai exterior: exposició de les solucions de la companyia per a la vida urbana i la vida quotidiana (enllumenat públic, e-mobilitat, sistemes fotovoltaics i d´aprofitament d´energia eòlica…).

Fins ara, ?Increïble Energia? ha recorregut més de mil quilòmetres a Itàlia fent parada a les principals ciutats com Florència, Nàpols, Gènova o Milà. El passat mes d´octubre, va estar a Girona, i ara fa escala a Barcelona.





Paraules clau